Mart 10, 2019

La Liga 27. Hafta Pazar

Girona - Valencia

Girona'da önemli ve yeni bir eksik yok. Valencia'da stoper Garay'ın sakatlığı sürüyor.

Girona düşme hattından uzak, puan olarak rahatlar. Yukarılara çıkmak gibi de bir hedefleri yok. Valencia ise Şampiyonlar Ligi'ni zorlamak isteyecektir. Bu tarz deplasmanlardan üç puanla çıkarak bunu başarabilirler.

Girona son 3 haftada 4'lü düzene tekrar döndü. 4-1-4-1 gibi bir sistemle sahaya çıkıyorlar. Bu düzenle çıktıkları 3 haftada sadece 1 gol yediler. 2 galibiyet, 1 beraberlik aldılar.

Valencia'da Avrupa ve ligi birlikte götürüyor. Sakat oyuncuları olmadığı için Marcelino gerekli rotasyonu yapabiliyor. Bugün dinlenmiş oyuncular ile sahada olacaklar.

İki tarafın da birbirini kilitleyeceği bir maç görürüz. Taraf bahsi açısından 3 sonuca da açığım. 2.5 altı bahsini öne koyarım. 7/10

Sevilla - Real Sociedad

Sevilla'da stoper Kjaer cezalı. Sol bekler Escudero ve Arana sakat. Real Sociedad'ta orta saha Illaramendi'nin sakatlığı sürüyor. Yeni eksik forvetleri Willian Jose.

Sociedad deplasmanlarda tatsız bir oyun ortaya koyuyor. Oyunu kendi yarı alanlarında kabul ederken, risk almıyorlar ve hücuma çok adamla çıkmıyorlar. Bugün Jose yerine forvet hattında Sandro'yu göreceğiz.

Sevilla iç sahada iyi bir kadro ile sahada olacak. Ancak hafta içi maçının yorgunluğunu da yaşayabilirler. Maçın ilk yarısında skor bulamazlarsa oyun sıkışabilir. Gollü bir maç beklemiyorum. 6/10 2.5 altı bahsi oynanabilir. 

Valladolid - Real Madrid

Real Madrid'te Lucas, Vinicius, Carvajal ve Llorente sakat. Ramos cezalı. Valladolid'te yedek defansif orta saha Borja ve sol açık Toni Villa sakat.

Real Madrid için Ajax maçını yazarken Real'in El Clasicolarda yıpranan kadrosunun değişmesi gerektiğini belirtmiştim. Ajax maçının daha ilk yarısında sapır sapır dökülen bir takım vardı. O kadar maç üst üste oynayan takımda da bir sürü sakatlık yaşandı. Bunu dışarıdan görebiliyorken, oyunun içinde olan kişilerin görememesi anlaşılmaz bir durum. Bugün sakatların da etkisiyle artık kadro değişecek. 4-4-2 ile sahada olabilecek bir Real bekleniyor. Asensio ve Benzema forvet hattında yer alabilir. Cabellos ve Modric 4'lü orta alanın kenarları olacak. Casemiro ve Kross da göbekte. Beklerde ise Odriozola ve Marcelo'nun oynaması bekleniyor.

Valladolid'e bakarsak son haftalarda gol noktasında zorlanıyorlar. Topu ceza sahasına getirmek konusunda sıkıntıları yok fakat forvet hattındaki Guardiola hayal kırıklığı. İstekli oyununa karşın tekniği çok zayıf bir oyuncu. Teknik de çalışarak gelişmeyeceği için La Liga'da kalıcı olabileceğini sanmıyorum. Bugün Duje Cop ile forvet hattında bir ikili olabilirler. Oscar Plano ve Duje'nin oyunu ve soldan Nacho'nun ortaları ile tehlikeler yaratmaya çalışacaklar.

Real açısından kadronun değişmesi olumlu etki yaratacaktır. Kenarda unutulan Marcelo, Odriozola, Cabellos ve Asensio ile son maçlara nazaran daha iyi bir oyun ortaya koyarlar. Orta sahanın 4 oyuncu ile kurulması da savunma performansını biraz yükseltir. 0-2 ya da 1-2 skorlarına yakınım. Real Madrid'in ilk yarıdan skor bulmasını ve devreye önde girmesini bekliyorum. 6/10 Maç sonu Real kazanır oranlarını ise değerli bulmadığımı belirtmeliyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder