Mart 12, 2019

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Rövanş Salı

Juventus - Atletico Madrid

Atletico'da Thomas cezalı. Felipe Luis, Lucas ve Diego Costa sakat Juventus'ta Alex Sandro cezalı. De Sciglio, Khedira, Douglas Costa ve Cuadrado sakat.

İki takım da bugün bekler konusunda sıkıntı yaşayabilir. Atletico ilk maçta Felipe ve sağda Juanfran ile oynamıştı. Sol beklerin sakatlığı sonrası Juanfran sol beke çekilebilir. Sağda ise Arias'ı göreceğiz. Yalnız maç içinde de Simeone bazı oynamalar yapabilir. Çünkü ne Juanfran'ın ne de Arias'ın performansından memnun kalacağını düşünmüyorum. Orta sahada Thomas'ın cezası olmasaydı, büyük ihtimalle Saul'u sol bekte izleyebilirdik. Ancak Saul'a orta alanda ihtiyaç olacağı için görev yeri de burası olacaktır. Morata, Griezmann ve Lemar üçlüsü ön bölgede yer alacak.

Juve'de ise as bekler forma giyemiyor. Sağ bekte Cancelo'nun varlığı önemli. Tüm atakları o bölgede geliştirebilirler. Juve açısından en büyük koz her zamanki gibi Ronaldo. Atletico'ya karşı ekstra motive olabilen forvet, bugün tek başına bile maçı alabilir. İtalyanlarda tek sorun kenardan gelip maçı hareketlendirebilecek bir ismin olmaması, illa ki ikinci yarının son bölümlerinde daha baskılı bir Juve izleriz. Bu bölümlerde yedek bir güçe ihtiyaçları olacak. Ancak Cuadrado ve Douglas Costa'nın sakatlığı sonrası alternatif yaratmakta zorlanırlar.

İlk maçta Atletico rakibini 2. yarıda sahadan silmeyi başarmıştı. Golleri duran toplarla da bulsalar, Griezmann ve Diego Costa ile karşı karşıya yakalanan pozisyonlar vardı. Büyük ihtimalle bugün de Griezmann ve Lemar'ın Morata'yı savunma arkasına kaçıracağı pozisyonları izleyeceğiz.

Rövanşı düşünürken bu maçın biraz da 2016'daki Bayern-Atletico eşleşmesine benzeyebileceği aklıma geldi. Atletico içeride 1-0 maçı kazanırken, deplasmanda 2-1 yenilerek turu geçmişti. Bugün de Juve'nin daha iyi oynayacağı bir maç izleyeceğiz. Ancak Atletico'ya tek gol tur için yeterli olacaktır. 2-1 ya da 3-1 skorlarına yakınım. 6/10 KG var bahsini öne koydum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder