Mart 09, 2019

La Liga 27. Hafta Cumartesi

Alaves - Eibar

Bask bölgesinden iki ekip karşı karşıya geliyorlar. İki takımda da önemli bir eksik yok.

Abelardo'nun ekibi Alaves, iç saha ve dış saha performansını dengede tutabilen bir takım. Bu sayede de aslında üst sıralara tutunabildiler. Tabi alttan gelen Sevilla, Valencia ve Betis'in Avrupa ligi'nde boy göstermesi ve lig maçlarında düşüşler yaşamaları Alaves'in avantajı oldu.

Eibar da hem iç sahada hem de deplasmanda kendi oyununu ortaya koyabilen bir takım. Mendilibar, maç içinde yaptığı hamlelerle de cesaretini ortaya koyabilen bir teknik adam. Geçen hafta 0-0'da giden ve açamadıkları oyunu yedek golcülerden Marc Cardona'nın asisti ve zorlamasıyla kazandılar.

Her iki takımın da kazanmak isteyeceği bir maç izleyeceğiz. İki takım da son maçlarından 3 puan çıkardığı için rahat olacaktır. Pozisyonlu bir maç izleriz. Fakat skor olarak 3 golün üzerine çıkabilir miyiz emin değilim. Alaves kendi sahasında ilk golü bulmakta zorlanan bir takım. Eibar ise deplasmanlarda öne geçebiliyor. Eibar'ın ilk golü atabileceğini düşündüğüm için İlk yarı Eibar bahsini yüksek oranıyla değerli görüyorum. 5/10 oynanabilir. 

Atletico Madrid - Leganes

İki Madrid ekibi arasında derbi maçı izleyeceğiz. Atletico'da Felipe, Lucas ve Diego Costa sakat. Godin ve Koke cezalı. Leganes'te stoper Siovas, kaleci Cuellar, oyun kurucu Oscar ve orta saha Recio cezalı. Sol açık Jonathan Silva'nın da sakatlığı sürüyor.

Her iki takımda da eksikler bir hayli fazla. En iyi kadroları ile sahada olamayacaklar. Özellikle Leganes, Jonathan Silva'yı da eklersem 5 as oyuncusunu kullanmayacak. Fakat deplasman ekibinin geniş bir kadrosu olduğunu söyleyebilirim. Kupa maçlarında da süre alan yedek oyuncular takıma ve sisteme alışkın. Tek problemleri orta sahada olacaktır. Recio yerine Vesga'yı izleyeceğiz. Oscar'ın oyun kurucu görevini ise kimin üstleneceği soru işareti. İki seçenek var; El Zhar ya da Eraso. Eğer Eraso ile oynarlarsa forvetlerine top taşıyamayan bir Leganes görürüz. El Zhar ise çok sevdiğim bir oyuncu olmasına karşın bir oyun kurucu değil. Kenar forvet özellikleri taşıyan bu oyuncu Pellegrino'nun 3-5-2'sinde yeri olmadığı için zaten kenarda oturuyor. Braithwhite ve El Nesyri gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan iki delişmen forvetine karşın Leganes akan oyunda zorlanır. Duran toplar şansları olacaktır.

Atletico tarafında takıma alışan Morata'nın yükselişini izliyoruz. Diğer yandan sakatlık sonrası Koke'nin dönüşü de takımı rahatlattı. Duran toplardan etkinlikleri tekrar yükseldi. Bugün Godin'in yokluğu kapatılabilir. Fakat oyunu çözmek adına Koke'yi arayacaklardır. Sol bekte Lucas ve Felipe'nin yokluğunda genelde Saul'u görmüştük. Bugün genç Solano ya da Juanfran o bölgede yer alabilir. Simeone, Juve maçı öncesi rotasyon yapmayacaktır. Sadece Morata yerine Kalinic ile başlama ihtimalleri olduğunu söyleyebilirim.

Leganes kendi yarı alanında bekleyecektir. Uzun toplarla çift forvetini kaçırmaya çalışacak. Atletico ise oyunu çözmek adına Morata ve Correa gibi isimlerin ikinci yarıdaki katkısını beklemek zorunda kalabilir. Ev sahibinden puan kaybı beklemiyorum. 1-0 ya da 2-0 skoruna yakınım. KG yok bahsini 7/10 öne koydum. 

Barcelona - Rayo Vallecano

Barcelona'da stoper Lenglet cezalı. Rafinha ve Vermaelen sakat. Vallecano'da stoper Ba cezalı.

Barcelona'da Lyon maçı öncesi bazı isimlerin dinlenmesi bekleniyor. Suarez ve Sergio Busquets dinlenecekler. Sol açıkta Dembele yerine Malcom'u da görebiliriz. Keza Alena da orta sahada şans bulabilir.

Vallecano ligin ilk yarısında kendi sahasında oynadığı ve son dakikalarda 3-2 yenildiği Barcelona maçıyla çıkışa geçmişti. O gün muhteşem oynayan ve Barcelona'ya üstünlük kuran bir Rayo izlemiştim. Bugün de belirli bölümlerde bu oyunu yakalayabilirler. Tek sorun son haftalarda performansı düşen iki ofansif oyuncu olacak. Michel, Embarba ve Trejo'ya çok güveniyor. Ancak son haftalarda biraz dinlendirilmelerinde fayda görüyorum. Sonuçta yedek kulübesinde Alvaro Garcia ve Pozo gibi takıma alışkın ve hücuma değer katabilen oyuncular bulunuyor. Forvet bölümünde ise Raul zaten Rayo Vallecano'nun en büyük şansı.

Barcelona'da Messi'yi forvette izleyeceğiz. Gazetede ilk yarı 1.5 üstü tahminim vardı. Barça'nın muhtemel rotasyonu sonrası ilk yarı gol bahsinden çok emin değilim. Goller ikinci yarıya kalabilir. Rayo'da Alvaro ve Pozo'nun süre almasını bekliyorum. Keza Barça'da Dembele ve Suarez'i ikinci yarıda izleyebiliriz.

Kaybedecek birşeyi olmayan Vallecano için gol bulmak önemli. Ön alanda Barça'yı zorlayan bir oyun oynarlar. KG var 7/10 seçimini güzel oranıyla değerli görüyorum. 3-1, 2-1 gibi skorları görebiliriz. 

Getafe - Huesca

Getafe'de yeni bir eksik yok. Huesca'da geçen hafta da oynayamayan orta saha oyuncuları Melero ve Cristian Rivera sakat. Stoper Pulido cezalı.

Huesca'nın orta alanını geçen hafta merak ettiğimi belirtmiştim. Defansif oyuncuların yokluğunda teknik ve ofansif orta saha oyuncuları ile oynadılar. Juanpi, Moi Gomez ve Yangel üçlüsü orta sahada yeterli direnci sağlayamasa da takımın hücuma katkısını en iyi şekilde yerine getirdiler. Bugün stoper kısmında eksikleri Pulido yerine orta saha Musto'yu o bölgede görebiliriz.

Getafe'ye bakarsak Şampiyonlar Ligi'ne doğru adım adım ilerliyorlar. Forvetleri Mata'yı durdurmak zor. Bugün de favori onlar. Ancak 1.40-1.50 civarlarından net bir favori olarak onları görmüyorum. Bu sezon ligde üst üste 3 maç kazanamadılar. Bu kadar iyiler mi tartışılır. Karşılarında düşme hattından çıkmak için çırpınan ve yükselişte olan bir takım var. Huesca son 3 deplasmanda aldığı puanlar ile dışarıda da güvenli bir oyun ortaya koyabildiğini gösterdi. Huesca'nın ligde kalmak adına umudu var, çünkü üstündeki takımlarla puan farkını kapattı.

Bugün iki takımın da pes etmeyeceği bir maç görebiliriz. 1-1 ya da 2-2 skorlarına yakınım. Huesca'nın puan alacağını düşünüyorum. Beraberlik seçimi 5/10 oynanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder