Mart 16, 2019

La Liga 28. Hafta Cumartesi

Real Madrid - Celta Vigo

Real Madrid'te Casemiro cezalı. Lucas, Vinicius, Carvajal, Lucas ve Llorente sakat. Celta Vigo'da sol bek Mallo cezalı. Aspas sakat.

Real Madrid'te 2. Zinedine Zidane dönemi başladı. Zidane ilk döneminde 2016'nın ikinci yarısında özellikle iç saha maçlarında yüksek skorlara imza atmıştı. Bugün de Real güçlü bir başlangıç yapabilir. Casemiro yerine Fede Valvarde'yi orta alanda görebiliriz. Isco ve Asensio'nun hücumda yer alacağı, Bale'in de 2. yarıda oyuna gireceği bir maç görebiliriz. Ayrıca Marcelo'yu da sol açıkta bekliyorum, Brezilyalı skor bulmaya da yakın olur bugün.

Vigo'ya bakarsak Escriba'yı takımın başına getirdiler. Escribalı Villarreal'i hatırlayabiliriz. Villarreal'den önce de Elche ile küme düşen bir Escriba vardı. Oynattığı futbolu çok sevdiğimi söyleyemem. Mümkün olduğu kadar kapalı oynamaya çalışacaktır bugün. Real erken gol bularak farka gidebilir. 4-0 ya da 4-1 skoruna yakınım.TGS 4-6 bahsini öne koydum 9/10

Athletic Bilbao - Atletico Madrid

Athletic Bilbao'da stoper Inigo Martinez cezalı. Aduriz sakat. Atletico Madrid'te sol bekler Lucas ve Felipe, sağ bek Arias, stoper Savic ve sol açık Vitolo sakat.

Bilbao'nun iç sahada oynadığı futbolu beğeniyorum. Öne oynayan ve rakibi baskı altında tutan yapıları ile kendi sahalarında zor kaybediyorlar. Bugün tek sorunları stoper bölümünde Yeray ve Nunez'in çok uyumlu olamaması. Kral Kupası'nda 3-1 kaybedilen Sevilla maçında ikisini tandemde izlemiştik ve felaket bir performansları var. İki oyuncu da bireysel olarak gelişebilecek isimler, fakat birlikteyken birbirlerini tamamlamaktan çok uzaklar. Zaten o maçın ardından bir daha bir araya gelmemişlerdir. Simeone bugün Correa, Griezmann ve Morata üçlüsünü oynatacaktır. Yeray ve Nunez'in ağırlığı ve pozisyon hatalarından bu üçlü en iyi şekilde faydalanır.

Bilbao yenilmez seçimi öne çıkıyor gibi gözükse de tandem sorunları nedeniyle bu bahse çok güvenmem. Mutlaka 3. golü görebileceğimiz bir karşılaşma izleyeceğiz. 2.5 üstü bahsini değerli gördüğümü söyleyemeliyim. 1-2 ya da 2-2 skoruna yakınım. 6/10 2.5 üstü seçimi oynanmalı.

Leganes - Girona

Leganes ve Girona'da önemli bir eksik bulunmuyor. İki takım da düşme hattına yakın gibi gözükseler de puan olarak avantajlılar. 

Maçı kaybeden ekip düşme potasına doğru bir iniş yakalayabilir. Bu anlamda iki takımın da dikkatli olacağını ve beraberliğin ikisini de üzmeyebileceğini düşünüyorum. 

Girona 2. lige çıktıktan sonra Segunda ve La Liga'da toplam 7 kez Leganes ile karşılaştı. Bu 7 maçta da rakibine yenilmedi. Bugün psikolojik bir avantajla sahada olacaklar. Sacristan son maçlarda 4-1-4-1'e döndü. Geçen haftaki Valencia maçı dışında bu sistemin deplasmanlarda daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Hem Real Madrid hem de Rayo Vallecano deplasmanlarından galibiyetlerle döndüler. Orta sahada kalabalık olan anlayışla ev sahibi ekiplere karşı üstünlük kurabiliyorlar. 

1-1 ya da 0-0 skorunu görebiliriz. Girona yenilmez bahsini öne koydum. 7/10 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder