Mart 17, 2019

La Liga 28. Hafta Pazar

Espanyol - Sevilla

Espanyol'da yedek orta saha Victor cezalı. Piatti ve Sergio Garcia'nın sakatlığı sürüyor. Sevilla'da Sarabia ve Kjaer kadroda yok. Escudero ve Nolito sakat.

Sevilla, perşembe günü 120 dakika süren zorlu bir deplasmandan döndü. Avrupa'dan elendiler. Pablo Machin ile yollar ayrıldı. Geçen sezon son 4 maçta takımı teslim ettikleri mevcut sportif direktör Caparros bu sefer son 2 ayda takımın başında olacak.

Şu anda Avrupa Ligi pozisyonundalar. Fakat hedefledikleri Şampiyonlar Ligi çizgisi olmalı. Yani ilk 4'e girmek Sevilla için önemli.

Espanyol 4-3-3 ile kendi sahasında yaratıcı olabilen ve skor bulabilen bir takım. Fotomaç Gazetesi'ndeki erken yazımda ilk yarı 1 seçeneğini işaret etmiştim. Machin'in Sevilla'sının deplasmanlardaki kötü oyunu ve rakibin baskısına boyun eğmesine göre bir değerlendirme yapmıştım. Caparros ile daha farklı bir Sevilla göreceğimize eminim. Zaten sistem 4-3-2-1 ya da 4-4-2 olacaktır.

Pablo Machin'in son 3 maçta ilk 11'de başlatmadığı Andre Silva bugün 11'de olacaktır. Sakatlığı düzelen Gonalons ve Banega ortada yer alırken, kenarlarda Promes ve Vazquez'i izleyeceğiz.

Espanyol iç saha motivasyonu ile oynar fakat ligde bir hedefleri yok. Sevilla ise yeni teknik adam ve yeni sistemle ilk bölümlerde bocalayabilir ve ilk golü de yiyebilir ama maçın devamında Caparros'un dokunuşları ile puan alabilirler. 1-1 skoruna yakınım. Öne koyduğum tercih beraberlik oldu. 4/10

Valencia - Getafe

Valencia'da kaleci Neto sakat. Stoper Roncaglia cezalı. Getafe'de yeni bir eksik yok.

Valencia, Krasnodar deplasmanında önemli oyuncularını dinlendirdi. O maçta 90 dakika forma giyen iki stoper dışında sol bek Gaya ve orta saha Kondogbia bugün yine 11'de başlayacaklar. Rodrigo, Gameiro ve Guedes Perşembe günü çok az süre aldılar. Bu yüzden hafta içi maçının yorgunluğundan bahsetmek zor. Şampiyonlar Ligi pozisyonunu almak adına kendi sahasında kazanmak için sahada olan bir Valencia izleyeceğiz.

Getafe tarafına gelirsek hücum kısmında formda bir takım. Golcüleri Mata her maçta skor bulduğu gibi daha fazla pozisyona da giriyor.

Zevkli bir kapışma izleriz. Son dakikaya kadar gol atmak için hamleler yapan iki takım olacak. İki ekibin de skor bulmasını bekliyorum. Yüksek orandan önceliğim KG var bahsi. 8/10 

Real Betis - Barcelona

Betis'te sol kanat oyuncuları oyuncuları Junior Firpo ve Francis ile sağ kanat Barragan sakat. Barcelona'da Dembele dışında önemli bir eksik yok.

Real Betis iç sahadaki Rennes ve Getafe maçlarında sezon başındaki formundan uzaktı. Canales ve Lo Celso'nun da düşen performansları hücumdaki etkinliklerini azalttı diyebilirim.

Betis sezonun ilk yarısında her ne kadar deplasmanda rakibini 4-3 mağlup etmiş olsa da bugün aynı oyunu oynamaları zor.

Barcelona ise Bilbao deplasmanın ardından Sevilla ve Lyon deplasmanlarında yükselen bir grafikteydi. Coutinho hala etkisiz olsa da Real Madrid maçlarıyla orta sahaya Artur'un dönüşü ile Messi'nin biraz daha rahatladığı görülebiliyor.

Bugün Barça'ya karşı gelmem. Betis'in birden fazla skor bulmasını beklemiyorum. Barça'dan puan almak için en az 2 gol atmak zorunda iç saha ekipleri. Çoğu zaman 2 gol bile yetmeyebiliyor. Barcelona kazanabilir ancak oran değersiz. Kg var bahsini 6/10 öneririm. 1-2 ya da 1-3 skoruna yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder