Mart 05, 2019

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Rövanş

Real Madrid -Ajax

Real Madrid'te stoper Ramos cezalı. Orta saha Llorente sakat. Ajax'ta yeni ve önemli bir eksik yok.

İlk maçta Ajax beraberliği hatta galibiyeti de hak etti. Neres ve Ziyech'in karşı karşı pozisyonları, Tadic'in direkten dönen şutu ve ofsayt nedeniyle sayılmayan gol. Tam anlamıyla enfes bir maç izlettiler. Uzatma anlarında bile Dolberg ile yakalanan net bir pozisyon vardı. Hollanda ekibi kendi sahasında maçta 2. golü hak etmişti.

Real Madrid iki Barcelona maçından çıktı. İki maçta da gol atamamaları ve yenilgiler almaları yıpratıcı bir süreçti. Solari bu iki maçta da Bale-Lucas değişikliği dışında aynı 11'leri sahaya sürdü. Real'in ideal kadrosu artık yoruldu. Mutlaka Isco, Marcelo, Asensio ve Odriozola hatta Cabellos'tan yararlanmak zorundalar. Kross, Modric ve Casemiro'nun üzerine çok fazla yük bindi. Bu üçlü de haliyle eleştirilerin odağında. Bugün cesur bir teknik adam olsa tamamen farklı bir Real 11'i görürüz. Fakat Solari ısrarla aynı 11 ile sahada olacak. Cezalı Ramos yerine Nacho'yu, sağda Bale yerine Lucas'ı izleyeceğiz.

Ajax hafta sonu maç yapmadan bu karşılaşmaya çıkacak. Kendi sahalarındaki futbolu Madrid'e de yansıtacaklarını düşünüyorum. Hollanda ekibi bir gol bulur, ikinci gole de yaklaşabilir.

Real Madrid ikinci yarılarda oyundan düşüyor. Solari 65'e kadar değişiklik yapmadan gitmeye çalışırsa turu zora sokabilir. Asensio ve Isco değişiklikleri mutlaka erken gelmeli. Bu maçta Real'e fazla güvenmiyorum. Ramos'un olmaması defansı dengesiz bir hale getirir. Ajax tarafını değerli buluyorum. Handikaplı bir oran açılsaydı yüksek bir güvenle alırdım. Ajax yenilmez bahsini 6/10 denerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder