Mart 02, 2019

La Liga 26. Hafta Cumartesi

Espanyol - Valladolid

Espanyol'da ofansif oyuncular Sergio Garcia ve Piatti'nin sakatlığı sürüyor. Valladolid'te stoper Calero ve sol açık Toni Villa sakat. Yedek ofansif oyuncu Verde kadroya alınmadı.

Valladolid hücumda eski ritminde değil. Oyun kurmakta ve pozisyona girmekte zorlanıyorlar. Toni Villa'nın soldaki yokluğu onları etkiledi. Aynı şekilde Enes'in 11'den çekilip yedek kulübesine mahkum olması da Valladolid'in hücumlarındaki etkinliği azalttı. Enes belki golcü bir oyuncu değil. Fakat oyuna katkısı olan bir forvet. Onun yerine forma giyen Sergi Guardiola ne yazık ki La Liga oyuncusu değil. Valladolid Guardiola ile ileride top tutmakta zorlanıyor. Kontratak oynaması gereken bölümlerde ise Guardiola ağırlığı ile pozisyonları öldürüyor.

Espanyol tarafına bakarsak Sergio Garcia ve Piatti'yi aradıklarından bahsediyordum. Sol açıkta forma giyen Wu Lei, İspanya'ya yeni geldi. Adaptasyonu için zaman gerekiyor diye belirtiyordum. Rubi her maçta ilk 11 başlatarak Wu Lei'ye güvendiğini belli etti. Son vuruşlar konusunda iyi olan bir isim, tek problemi ofsaytlar, bunu da yavaş yavaş çözecektir. Bu maçtaki performansının yüksek olabileceğini düşünüyorum.

İki takım açısından da kritik bir maç. Yenilen düşme potasına doğru inebilir. Valladolid muhtemel 11'lerde Enes'li bir takımla sahaya çıkacak gibi gözüküyor. Enes'in katılımıyla hücumda biraz daha iyi olabilirler. Espanyol ise iç sahada kötü oldukları bir dönem hariç hep başarılı maçlar oynadı. Katalanları bir adım önde görüyorum. Espanyol kazanır bahsini 6/10 öne koyarım.

Villarreal - Alaves

Villarreal'de ofansif orta saha Trigueros, defansif orta saha Javi Fuego sakat. Orta saha Caceres cezalı. Alaves'te sağ bek Ximo cezalı, başka önemli bir eksik yok.

Villarreal'de sakatlığı bulunan isimler Calleja tarafından genelde Avrupa Ligi'nde forma şansı bulan oyuncular. Calleja orta sahada Iborra, Cazorla ve Fornals üçlüsünden vazgeçmiyor. 5-3-2 sistemiyle hücumda keyif veren bir takım izleyebiliyoruz. Sevilla karşısında keyifli bir futbol oynamışlardı. 3-0 kazandıkları o iç saha maçında dahi ilk yarıda Sevilla'nın Münir ile değerlendiremediği çok net pozisyonlar da izlemiştim. Villarreal'in 3'lü sistemi savunma anlamında henüz oturmadı.

Alaves tarafına bakarsak sezonun genelinde deplasmanda iyi değillerdi. Ancak gol bulduklarında daha dirençli olabiliyorlar.

Ev sahibi ağırlıklı bir maç izleriz. Fakat bu sefer Sevilla maçındaki kadar erken maçı koparamayabilirler. 2-1 ya da 1-1 skorlarına yakınım. Alaves'in skor bulma ihtimali olduğunu düşünüyorum. Ancak çok da güvenemediğim için KG var bahsinden kaçınırım. TGS 2-3 seçimini 6/10 öne koydum.  

Huesca - Sevilla

Huesca'da as orta saha oyuncuları Cristian Rivera ve Melero sakatlandı. Forvet Cucho ve stoper Insua'nın da sakatlığı sürüyor. Sevilla'da sol kanat Escudero sakat. Önemli bir eksikleri yok.

Huesca için artık kaybedecek birşey yok. Bugün orta alandan defansif iki orta sahanın yokluğunda Moi Gomez, Juanpi ve Yangel ile çok teknik ve ofansif bir orta alan izleyeceğiz. Yangel ile enerjik olabilirler. Ancak Moi Gomez ve Juanpi ile kırılgan ve durağan bir orta alan göreceğiz.

Sevilla tarafına bakarsak rotasyon için bir neden yok, en iyi kadroları ile sahada olacaklar. Üzerine gelebilecek bir ev sahibine karşı rakip kaleye etkili giden bir Sevilla görürüz. Deplasmanlarda maç sonucu anlamında Endülüs ekibine güvenmediğimi hep söylüyorum.

İki tarafın da pozisyon şansları fazla olacaktır. Skora noktasında daha bitirici ekip Sevilla olabilir. Maçın ilk bölümlerinde öne geçmelerini bekliyorum. Huesca ise geriden gelmeye çalışacak. İlk yarı için Sevilla kazanır bahsi denenebilir. 5/10

Real Madrid - Barcelona 

Real Madrid'te stoper Nacho cezalı. Orta saha Llorente sakat. Barcelona'da önemli bir eksik yok.

Her iki taraf da çarşamba günü oynadıkları kupa maçının ardından bir iki değişiklikle sahada olabilir.

Real Madrid'te Bale'i sağ açıkta göreceğiz. Bir ihtimal Marcelo ve Reguilon değişikliği de olabilir.

Barcelona'da ise Vinicius'un sahadan sildiği Semedo yerine Sergi Roberto bek pozisyonunda görev yapacak. Sergi'nin defansa çekilmesiyle sakatlığı geçen Artur orta sahanın soluna yerleşebilir.

Kupa maçlarında her iki maçta da rakibinden daha fazla pozisyona giren bir Real Madrid izledim. Çok net pozisyonları gole çeviremeyince finali kaybettiler.

18 yaşındaki Vinicius ile oynamak tabi ki bir risk. Ancak Brezilyalı, Real Madrid'in tüm ataklarını başlatan oyuncuydu. Reguilon ile beraber Barcelona'nın sağ kanadını ve defansını hallaç pamuğu gibi attılar. Vinicius'tan aynı performansı bugün de beklediğimi belirtmeliyim. Real Madrid maçların ilk bölümlerine çok daha iyi başlıyor. Bu kısımda artık öne geçerler. Barcelona ise ikinci yarıları daha iyi oynayan bir ekip.

İlk yarıda Real Madrid'in golünü bekliyorum. İlk yarı Real Madrid kazanır seçimi 6/10 oynanabilir. Maç sonucu için biraz daha beraberliğe yakınım. 1-1, 1-2 skorlarını görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder