Mart 01, 2015

1 Mart La Liga tahminleri

* 2.5 gol üstü * 7/10

Valencia'da forvet Paco sakat.

Real Sociedad'ta forvet Vela, stoper Mikel, sol bek Carlos ve oyun kurucu Zurutuza uzun zamandır oynamayan eksikler.

Valencia'nın evindeki maçlarında rakip takım da pozisyon üretmeye skor bulmaya uygunsa ilk yarıdan gollerin geldiği maçları fazlasıyla izledik. Sociedad deplasmanlarda çok baskın bir oyun ortaya koyamasa da skor da bulabilmeyi başarıyorlar.

Valencia'nın en büyük rakibi Atletico, Sevilla deplasmanındayken Valencia kendi evinde bu maçta puan kaybı istemeyecektir. Sociedad'ın da gol bulabileceği bir maç beklediğimden gollü maç sonunda Valencia'nın kazanmasına yakınım. İki takım da duran toplardan gol üretip, duran toplarda gol yiyebiliyorlar. Tehlikeli pozisyonlar izleyebiliriz.

VALENCIA: Diego Alves; Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayá; Javi Fuego, Andre Gomez, Parejo, Piatti; Feghouli ve Negredo.

REAL SOCIEDAD: Rulli; Zaldua, Ansotegi, Iñigo Martínez, Yuri; Rubén Pardo, Granero, Xabi Prieto; Canales, Chory Castro ve Agirretxe

* Beraberlik * 3/10

Eibar'da yedek bek Abraham dışında eksik yok. Orta saha Boateng kadro dışında.

Athletic'te orta saha Iturraspe dışında sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor.

Bu maç bir Bask derbisi. Athletic hem Avrupa ligi maçından geliyor, hem de çarşamba akşamı kral kupasında yarı final maçına çıkacak. Eibar için bu bir avantaj olsa da, son haftalardaki Eibar skor bulma anlamında zorlanıyor. Elche maçında girilen birçok gol pozisyonuna rağmen 0-1'lik bir yenilgi alındı. Villarreal maçında beklediğim gibi kapalı bir oyun ortaya koydular, kaleci hatasıyla maçın tek golünü yediler. Uzun süredir alınamayan puanların etkisiyle bu maçta istekli bir takım görebileceğimizi düşünüyorum.

Diğer yandan Athletic'in de formunu yükselttiğini söylüyorum. Hücum bölgesindeki oyuncuları Muniain, Susaeta, De Marcos gibi isimler formda olunca pozisyon üretmekte sıkıntı çekmeyen bir ön alan izleyebiliyoruz. Bugün Aduriz yedekte olabilir yerine genç forvet Williams ile başlayabilirler.

Dün oynanan Almeria-Depor maçı gibi bu maçın da hakemi kart yorumlarında hatalar yapabilen oynanan oyunun önüne geçebilen sık kartına başvuran bir hakem. Eibar'ın mutlak puan alma hırsıyla birlikte kartı bol bir karşılaşmayı da bekliyorum.

EIBAR: Xabi Iruretagoiena; Bóveda, Añibarro veya Ekiza, Raúl Navas, Lillo; Errasti, Dani García;Manu García, Arruabarrena, Saúl Berjón; ve Piovaccari.

ATHLETIC CLUB: Iraizoz; Iraola, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San José, Rico; Susaeta, Beñat, Muniain; ve Williams

* KG var * 6/10

Sevilla'da stoper Daniel Carriço ve sol açık Deulofeu kadroda yoklar. Stoper Pareja, forvet Iago, kaleci Beto sakat.

Atletico'da iyi haber Koke'nin kadroya dönmesi. Sol bekte Siquera, orta saha Saul ve stoper Gimenez kadroda yoklar.

Sevilla için şunu söylerim avrupa ligi dönüşlerinde oynadıkları her maçta gol gördüler kalelerinde sadece 1 maç bunun dışında gelişti o da evlerinde oynadıkları 0-0 biten Eibar maçıydı. Maçın diğer yönü de Sevilla'nın ideal tandem ikilisi Pareja ve Carriço'nun bu maçta kadroda olmaması. Sevilla açısından Pareja birinci sıraya yazılacak tek stoper. Bugün muhtemel Arribas ve Kolo'dan oluşacak Sevilla tandemi geçen hafta oynadıkları Real Sociedad maçında net bir şekilde görüldüğü gibi basit hatalar yapması olağan bir tandem ikilisi. Sevilla bu akşam bu maçta puan kaybı yaşarsa da bunu iki stoperi yüzünden yaşayacaktır.

Öte yandan Atletico'nun deplasmanlardaki düşüşü görünen birşey. Daha fazla kendi yarı alanlarında kalıp topla oynamayı unutuyorlar. Bugünkü şansları rakiplerinin de evinde oynasa dahi sürekli oyunun kontrolünü elinde tutabilen baskın bir ekip olmaması.

Maç sonunda Atletico'nun kazanmasına biraz daha yakınım. Ancak evindeki Eibar maçı hariç her maçta gol bulabilen Sevilla'nın yine skor bulabileceğini düşünüyorum.

SEVILLA: Sergio Rico; Coke, Arribas, Kolodziejczak, Fernando Navarro; Mbia, Krychowiak; Reyes, Banega, Vitolo; ve Bacca.

ATLÉTICO MADRID: Moyá; Juanfran, Miranda, Godín, Gámez; Raúl García, Gabi, Tiago, Koke; Griezmann ve Mandzukic.

* İlk yarı 1.5 gol üstü * 7/10

Real Madrid'te Khedira, Ramos, Modric, James, Coentrao sakat.

Villarreal'de orta saha Bruno, yedek sağ bek Rukavina, yedek sol bekler Jokic ve Adrian sakat. Sol açık Cherysev kontratı nedeniyle bu maçta görev alamayacak.

Villarreal, Avrupa Liginde önemli bir maçtan çıktı ve bu maçta as kadrosunu kullandı. Hafta içi de çarşamba günü kral kupası rövanş maçında Barcelona'yı konuk edecekler. Marcelino ligde bir süredir yedek oyuncularına şans veriyor ön alanda. Sağ açıkta Campell, solda Moi, forvette Gerard ve Dos Santos'u görüyoruz. Orta sahada da Trigueros ve Jonathan Dos Santos gibi iki önemli isim yedekte olabilirler. Onların yerine defansif orta saha Pina ve yeni yeni as takımda oynamaya başlayan genç isim Sergio Marcos orta saha ikilisi olacak gibi gözüküyor. Villa açısından belki pozisyona girecek ama aynı oranda bitirici vuruşları yapamayacak bir 11 sahada olacak. Oyunu tutma ve Real'e karşılık verme anlamında da zayıf bir orta alan ile sahaya çıkacaklarını söylemek yanlış olmaz. İlk yarıdan Real'in goller bulabileceği bir maç bekliyorum.

REAL MADRID: Casillas; Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo; Kroos, Lucas Silva, Isco; Bale, Cristiano Ronaldo ve Benzema.

VILLARREAL: Asenjo; Mario Gaspar, Chechu Dorado, Eric Bailly, Jaume Costa; Sergio Marcos, Pina, Moi Gómez, Joel Campbell; Gerard Moreno ve Gio Dos Santos.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder