Mart 18, 2015

18 Mart Şampiyonlar Ligi

* Barcelona kazanır *

Barcelona'da Sergio Busquets sakat. Başka önemli bir eksikleri yok.

Manchester City'de sol bek Clichy cezalı durumda.

İlk maçta Yaya Toure'si cezalı olan buna rağmen çift forvetle sahada yer alan bir City vardı. Pellegrini geçen sezon yaptığı Barcelona maçlarında tek forvetle daha temkinli oynamayı seçmişti. Bu sefer takımının formuna güvenerek cesur bir takımla sahaya çıktı. İlk yarıda çok mahkum bir maç oynadılar. İkinci yarı Barcelona'nın tempoyu düşürmesiyle golü buldukları bölüme kadar pozisyonları üreten taraf onlardı. Buldukları golden sonra yine bir Barcelona maçında 10 kişi kalmaları ile kaderlerine razı oldular. Maçın son bölümlerinde 3 gollü daha ağır bir skorla da maça veda edebilirlerdi.

Bu maçta tek forvetle sahada yer alacak gibi gözüküyorlar. Yine çift forvetle çıkmaları halinde ilk yarıdan gollü bir maçın geçebileceğini söylemek yanlış olmaz. Muhtemel 11'lerdeki gibi Agüero'lu 4-2-3-1 ile sahada olmaları halinde bile gole ihtiyaçları olduğu için ikinci yarının bazı kısımlarını da yine çift forvetle oynayabilirler.

Barcelona'ya gelirsek Busquets'in yerinde Mascherano'yu görmemiz olası. Stoperde ise Pique ve Bartra ikilisini göreceğiz. City'nin orta alanda Mascherano'yu geçmesi halinde ceza alanına getirebileceği toplar Barcelona için tehlikeli olabilir. Çünkü Bartra her an hata yapmaya müsait bir oyuncu. Kademelerde sıkıntı yaşayabiliyor, zamanla hatası ile en son Granada maçında bir penaltıya sebebiyet vermişti. Bunun dışında maçın büyük bölümünün Barcelona kontrolünde geçmesi olasıdır. İlk yarıda gol bulup daha düşük tempoda maç çıkarmayı düşünebilirler.

Özel bahisler için penaltı ve kırmızı kartın düşünülmesi gerek. Barcelona'nın kazanmasından başka bir skorun ortaya çıkması zor görünüyor. 3-0 ya da 3-1 gibi skorları olası görüyorum.  

BARCELONA (ESP): Ter Stegen; Dani Alves, Piqué, Bartra, Jordi Alba; Rakitic, Mascherano, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.

MANCHESTER CITY (ING): Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov; Fernandinho, Yaya Touré, Milner, Silva, Nasri; ve Agüero.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder