Mart 19, 2015

19 Mart Avrupa Ligi

* TG 2-3 gol *

Sevilla'da orta sahada Krychowiak cezalı. Kaleci Beto'nun sakatlığı sürüyor.

Villarreal'de orta sahadan Bruno ve stoper Victor Ruiz'in sakatlıkları var. Yeni eksik sol açık Cheryshev ve as sol bek Jaume Costa da cezalı durumda.

İlk maç beklentilerin aksine deplasman takımının evine farklı bir galibiyetle döndüğü bir maç olarak şekillendi. Daha maçın başında golle oyuna başlanması sonrası Villa oyunu çevirmek istese de ikinci gol sonrası ciddi bir moral bozukluğu yaşadılar. Sonuçta Villa 92-94 doğumluların çoğunlukta olduğu ve bu oyuncuların sorumluluk almak zorunda kaldığı genç bir takım. Bugün de Sevilla'nın tekrar maçın ilk yarısında gol bulması halinde bu moral bozukluğunu yaşayabilecek bir takımdan bahsediyorum. Bu işin psikolojik durumu. Öte yandan Villa'nın gole yatkın, skor üretmeye ve skor ürettirmeye en yatkın ismi kim deseniz Cheryshev derim. Bunda herkes hemfikirdir sanırım. Gözden kaçmaması gereken bir diğer notka da Cheryshev'in bu etkin bindirmelerinde pay sahibi çoğu zaman onu rahatladan uyumlu olduğu arkasındaki bek Jaume Costa'nın da cezası. Costa olmayınca sol bekte Rukavina ve önünde Moi Gomez kanadını göreceğiz. Rukavina aslında bir sağ bek. Moi de istikrarlı olmayan, ne vereceği net olmayan bir oyuncu. Çok da etkin kullanılamayan bir sol kanat görmemiz olasıdur bugün.

Sevilla'ya gelirsek ilk maçta Emery, Villarreal'in orta saha zaafını da iyi bildiği için 3 orta sahalı bir blokla başladı maça. Bu blok topu kazandığı an uzun topu ceza sahasına atarak kontraya kaldırdı takımı. Attıkları 2 golü de böyle attılar, ciddi bir iki pozisyona daha girdiler. Bu bir Emery tuzağıydı ve Marcelino hem stoperlerinin hem de orta sahasının zaafiyeti ile bu tuzağa düştü. Bugün Krychowiak'ın da cezası sonrası orta alanda Banega'lı bir takım göreceğiz. Villa'da da sol kanat dışında ideal oyuncular sahada olacaklar. Orta alanda defansif Pina ve sağ açıkta orta saha oyuncusu Jonathan ile başlayacak gibi gözüküyorlar. İki taraf adına da dengeli bir oyun ortaya çıkması olası benim gözümde.

Yine çok gollü bir maç beklesek de işin moral bozukluğu kısmı ve ligde pazar günü bu iki takımın tekrar karşılaşacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Taraf bahsi olarak ise hiç dokunmayacağım bir karşılaşma. 1-1, 2-1 gibi skorları olası gördüğüm için bahsim bu yönde. Kg var oranlarını çok düşük ve riskli bulduğumu belirtmeliyim.

Sevilla: Rico; Diogo, Pareja, Carrico, Tremoulinas; Mbia, Iborra, Banega, Vidal, Vitolo; Gameiro
Villarreal: Asenjo; Mario, Musacchio, Bailey, Rukavina; Pina, Trigueros, Gomez, Jonathan; Uche, Vietto

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder