Mart 08, 2015

8 Mart La Liga

* Barcelona en az 3 farkla kazanır *

Barcelona'da Neymar cezalı. Sergio Bosquets sakat.

Rayo'da orta sahadan Baena, stoper Ze Castro cezalı. Orta saha Fatau ve kaleci Tono sakat. Stoper Morcillo kadroda yok.

Maçın çok değerli bir oranı yok benim gözümde. İddaa açısından da bürolar açısından da değerli oranlar yok. Barcelona'da Neymar'ın yerine Pedro'yu, Sergio'nun yerine de Mascherano'yu görebiliriz. Maçın ilginç noktası bu sezon dahil son 4 sezonda Barcelona'nın sadece 1 kez öğle maçı oynamış olması. O maç da 2012-2013 sezonunda 10 Şubat'ta Getafe'yi kendi evlerinde 6-1 yendikleri maçtı. Bu 6-1'lik maçın ilk yarısında 2 gol çıkmıştı. Öğle maçları neden bu kadar önemli derseniz, futbolcular alışkın olmadıkları saat diliminde maçların başında konsantre olmakta zorluk çekebiliyorlar.

Barcelona için işler kusursuz gidiyor, Luis Suarez ve Rakitic Granada maçını kazandıran isimlerdi. Özellikle Rakitic'in sonunda maçlara ağırlığını koyması ve as isim olarak düşünülmesi kendine güveninin de gelmesini sağladı. Bugün de onun pasları asistleri ön plana çıkacaktır. Messi'nin yüzde yüzünü veremediği maçlarda Rakitic en değerli oyuncudur benim gözümde.

Rayo defanstan oyun kurarak çıkmaya çalışan bir takım, stoper Ze Castro'nun yokluğunda Amaya ile birlikte tandemde her türlü hatayı yapmaya müsait isim Ba oynarsa ki büyük ihtimalle o oynayacak, Pedro'nun presiyle kaptığı toplardan da basit pozisyonlar bulabilir Barcelona.

Farklı bir Barcelona galibiyeti beklenebilir maçtan. 3.5 gol üstünü de olası görüyorum.

BARCELONA: Bravo; Alves, Piqué, Mathieu, Adriano, Mascherano, Xavi, Rakitic, Messi, Luis Suárez ve Pedro.

RAYO VALLECANO: Cristian Álvarez; Tito, Amaya, Abdoulaye, Nacho; Licá, Jozabed, Trashorras, Kakuta; Bueno; ve Manucho.

* Real Sociedad kazanır *

Sociedad'ta kadro henüz belli değil. Sağ bek Carlos, oyun kurucu Zurutuza, stoper Mikel, forvet Vela sakatlığı nedeniyle uzun bir süredir olmayan oyuncular. Sağ bek Zaldua'nın durumu şüpheli.

Espanyol'da orta saha Canas cezalı. Başka bir eksikleri yok.

Real Sociedad evinde iyi oynayıp, deplasmanda kötü oyununa ve kaybetmeye devam ediyor. Bu maçta avantajları rakibin Kupa maçından yorgun olarak dönmesi olacak demeyeceğim çünkü Espanyol kupa maçlarını oynadığı birkaç aylık dönemde 3 günde bir maç yaparken de fizik olarak iyi maçlar çıkardı. Bu yüzden fizik olarak düşebileceklerini sanmıyorum. Sorunları; avuçlarında gördükleri kupa finalini kaybetmenin şokunu atlatamamış olmaları olabilir. Bir diğer sıkıntı da şike davasında adı geçen isim kaptan Sergio Garcia'nın maça kendini ne kadar vereceği olacak. Sergio'nun bu takım için önemli olduğunu hep söylüyorum. Bugün fiziken sahada olup, ruhen olamazsa Espanyol'un işi zorlaşabilir.

Sociedad'ı kazanmak adına bir adım önde görüyorum. Tek farklı galibiyetleri bana daha mantıklı geliyor. Sistem kuponları için öneriyorum.

* Beraberlik *

Villarreal'de Bruno, stoper Eric, yedek bekler Jokic, Adrian sakat. Stoper Victor Ruiz dinlendiriliyor.

Celta Vigo'da en önemli eksik orta sahanın organizatörü Krohn-Dehli sakat. Bek Planas'ın da sakatlığı sürüyor.

Villarreal için 2 handikap bahsi açılmış olsaydı, Celta tarafında yer alacağım bir karşılaşma olacaktı. Villa yine rotasyonlu kadrosu ile bu maça çıkacaktır. Vietto, Cherysev, Trigueros'un ilk 11'de olmadığı bu kadro pozisyon üretse de efektif olmakta başarılı olamıyor. Celta da deplasmanda kötü oynadığı maçlarda bile skorları hep dengede tutan bir takım oldu. 1-0'lık yenilgiler aldıkları dönemlerde oyun olarak maçları dengeleseler de skor bulamadıkları için kaybettiler. Bu maçın da dengede gidebileceğini düşünüyorum. Celta yenilse de bu tek farkla olabilir. Beraberliğe daha yakın bir maç şekillenebilir.

VILLARREAL: Asenjo; Rukavina, Musacchio, Dorado, Jaume Costa; Manu Trigueros, Pina, Campbell, Moi Gómez; Gio Dos Santos, Gerard Moreno.

CELTA: Sergio; Hugo Mallo, Sergi Gómez, Cabral, Fontás, Jonny; Augusto Fernández, Radoja; Nolito, Orellana, Charles.

* 2.5 gol üstü *

Atletico'da Griezmann, ve stoper Miranda cezalı. Saul sakat.

Valencia tam kadro.

Simeone geçen hafta İspanya topraklarına ayak bastığından beri ilk kez bir maçta 3 orta saha oyuncusunu birden 11'de oynattı. Forvetsiz bir düzenle sahadaydılar, hem de Sevilla'ya karşı. Kapandılar ve Sevilla'ya bir pozisyon verdiler, ilk yarı atak yapamadılar, ikinci yarı ise Torres'in oyuna girişiyle net pozisyonları Torres ve Griezmann ile değerlendiremediler. Simeone böyle bir oyun kurdu ve kurduğu oyuna göre de doğru oynadılar. Tabi maçtan önce çift forvetli normal bir düzenle sahaya çıkacaklarını düşünüyorduk. Bu maçta tekrar normal düzenlerine geri döneceklerdir. Torres ve Raul Garcia'nın 11'de olması bekleniyor, yanlarda da Koke ve Arda sahada olacak. Atletico evindeki maçlara rakip kim olursa olsun tempolu başlayıp boğabiliyor. Bu noktada Griezmann'ın eksikliği önemli olacaktır.

Diğer yandan Valencia deplasmanlarda yeni yeni oyununu yükseltebildi. Atletico'nun puan kayıplarıyla onlar da 3. sıra için ümitlendiler. Bu maçtan da kolay vazgeçmeyeceklerdir. Gol bulmalarını olası görüyorum. Tempolu, pozisyonlu bir maç izleyeceğiz. İlk yarıdan da goller çıkabilir.

ATLÉTICO MADRID: Moyá; Juanfran, Giménez, Godín, Siqueira; Arda, Gabi, Tiago, Koke; Torres ve Raúl García veya Mandzukic.

VALENCIA: Alves; Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayà; Javi Fuego, Enzo Pérez, Parejo, Feghouli, Piatti ve Negredo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder