Mart 15, 2015

15 Mart La Liga

* KG var *

Almeria'da yedek sağ bek Ximo kadroda yok. Önemli bir eksikleri yok.

Villarreal'de kaptan Bruno, stoper Victor Ruiz ve genç sol bek Adrian sakat.

Villa için şunu söylüyorum, zorlu bir periyottan geçiyorlar. Kral Kupası maçları, Uefa maçları derken hafta içini dinlenerek geçirdikleri bir maç bile olmadı 7 Şubat tarihinden beri. Teknik direktör Marcelino elinden geleni yapıyor bu süreçte. Ama onun da çaresiz kaldığı yerler olabiliyor. Hafta içinde yaşadığı orta alan sıkıntısı gibi. Yine perşembe akşamı Sevilla rövanşına çıkacaklar. 3-1 tabi ki aşılması zor bir dağ yine de Villa en iyi kadrosuyla o maça çıkacaktır. Bu yüzden bugün yine rotasyonlu kadroyu ilk 11'de göreceğiz. Maçın son bölümlerinde Cherysev, Vietto ve Trigueros 3'lüsünü sahada görebiliriz.

Almeria'ya gelirsek Villarreal'in en iyi kadrosu karşılarında değilken bunu değerlendirmek isteyeceklerdir. Hücum anlamında onları beğendiğimi söylüyorum. Bugün de maçı etkileyebilecek bir eksikleri yok.

Karşılıklı gollerin olabileceği bir maç bekliyorum. Almeria ilk yarıyı önde kapatabilir, Villa'nın ağır topları ikinci yarı oyuna dahil olup maçı çevirebilir buna dikkat etmek gerek. İlk yarı 1, maç sonu 0 tahmini de sürpriz olarak değerlendirilebilir.

ALMERÍA: Julián Cuesta; Michel, Trujillo, Dos Santos, Dubarbier; Verza, Thomas; Wellington Silva, Corona, Thievy; ve Hemed.

VILLARREAL CF: Asenjo, Rukavina , Bailey, Dorado, Jaume Costa; Pina, Sergio Marcos, Joel Campbell,  Moi Gómez; Uche ve Gerard Moreno

* No bet *

Malaga'da forvet Javi Guerra, stoper Sergio Sanchez sakatlıkları nedeniyle yok.

Cordoba'da önemli bir eksik yok.

Cordoba sonuncu sırada. Üstündeki bütün ekipler yukarıya doğru hamle yapabildiler, puanlar alabildiler onlar ise bu periyotta yerlerinde saymaya devam ediyorlar. Üstelik en az üzerindeki takımlar kadar iyi futbol oynadıkları arka arkaya birçok maçlarını da izledim. Gol noktasında yaşadıkları beceriksizlikler ile puan alamamaya devam ediyorlar. Geçen hafta evlerinde Getafe maçını yazarken de belirttim. Bu şanssızlığın bir yerde kırılması gerek.

Malaga'ya gelirsek istikrarsızlar. Evlerinde oynayıp deplasmanda varlık gösteremeyerek bir yere gelinemez La Liga'da. Uefa hedefleri var. Ama üstündeki Villa ve Sevilla onlardan daha iyi oynarken, üstelik arkadan gelen bir Athletic tehdidi varken Malaga'nın üzerine koyarak ilerlemesi lazım. Buna karşın 3. bölge oyuncuları her maç aynı performansı veremiyor. Üstelik yedeğe düşen Amrabat'tan da gerekli katkıyı alamıyorlar ki ligin ilk bölümünde Malaga'yı taşıyan oyuncuydu Amrabat.

Maça gelirsek, Malaga tabi ki favoridir. Ben 1.40 kadar favori olduklarını düşünmüyorum. Maça dokunmuyorum.

MÁLAGA: Kameni; Rosales, Angeleri, Weligton, Boka; Horta, Darder, Camacho, Castillejo; Samu García ve Juanmi.

CÓRDOBA: Saizar; Campabadal, Pantic, Crespo, Fede Vico; Rossi, Ekeng; Fede Cartabia, Borja García, Ghilas; ve Florin.

* Sevilla kazanır *

Sevilla'da kaleci Beto ve stoper Carriço sakat. Son haftaların formda ismi sol açık Vitolo ve sağ bek Diogo dinlendiriliyorlar.

Elche'de teknik orta saha Adrian cezalı. Başka önemli bir eksikleri yok. Uzun bir aradan sonra sakatlığı düzelen ve kadroya dahil olan defansif orta saha Mosquera kadroda yer aldı.

Sevilla'da hafta içi az süre alan Bacca, Reyes, Banega gibi isimlerin ilk 11'de olması bekleniyor. Emery çift forvetle bu maça başlayabilir. Kenarlarda da Reyes ve Denis Suarez'i görebiliriz. Bu kadro özellikle Bacca ve Gamiero'nun ilk 11'de başlayacak olması, ilk yarıdan baskılı bir Sevilla futbolunu getirebilir. Elche de bu oyunda karşılık vermek isteyecektir. Burda dikkat edilmesi gereken, geçen sezondan beri Avrupa Ligi dönüşlerinde Sevilla'nın kendi evinde oynarken kalesinde gol gördüğünü söylüyorum. Bugün maçın belirli bölümlerinde Elche atakları da izleyebiliriz. Buna karşın Sevilla'nın sonradan oyuna girebilecek Deulofeu ve Aspas gibi isimleri ile de gol bulmaya yakın olacağını söyleyebilirim. Tek fark ya da 2 farklı bir Sevilla galibiyeti görebiliriz.

Maç ile ilgili bir not da; hafta içi Villarreal'in stadına bayrakları, pankartları sokulmayan Sevilla taraftar grubu Bris Norte'nin bu maçın ilk 15 dakikalık kısmında sessiz kalarak bu durumu protesto edecek olması. Maçın ilk bölümü biraz tatsız geçecektir.

SEVILLA FC: Sergio Rico; Coke, Nico Pareja, Carriço, Fernando Navarro; Reyes, Krychowiak, Banega; Denis; Gamiero ve Bacca.
 
ELCHE CF: Tyton; Damián Suárez, Roco, Lomban, Cisma; Mosquera, Pasalic; Garry Rodrigues, Fayçal Fajr, Víctor y Jonathas.

* Real Madrid en az 3 farkla kazanır *

Real Madrid'te tek sakat James. Ramos ve Modric iyileşti ilk 11'de olmaları bekleniyor.

Levante'de stoper Vyntra, forvet Rafael, sol bek Nikos, sağ bek Pedro, oyun kurucu Ivanschitz, orta saha Diop ve Jason kadro dışındalar. Bu isimler zaten forma giymeyen oyuncular, Levante'nin önemli bir eksiği yok.

Real Madrid'te Modric'in iyileşmesiyle Toni Kross'un dinlendirilmesi bekleniyor. Lucas Silva ve Modric'li bir orta alan göreceğiz bu akşam. Kalede de Casillas'ın yerine eski takımına karşı Keylor Navas 11'de yer alacak. Real'in ilk yarıdan goller bulduğu, yüksek skorlu maçlarına hasret kaldık bu aralar. Schalke maçı böyle geçmiş olsa da ligde de bir dönüş gerçekleştirmeliler. Levante bunun için uygun bir ekip. Çünkü kapanmak yerine futbol oynamaya çalışan bir takım Levante. Takım savunması anlamında iyi bir ekip değiller. Kaleci Marino'nun da ortalama altı bir kaleci olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bir önceki hafta Rayo karşısında yediği hatalı goller ile takımının yenilgisinde başrol oynamıştı. Buna karşın Real'in orta alanında sakatlıktan yeni çıkmış Modric ve fizik olarak zayıf Lucas Silva'yı düşününce Levante'nin de gole yaklaşacağı pozisyonlar olabileceğini söylemek yanlış olmaz.

Bürodan oynama şansı olanlar için ilk yarı 1.5 gol üstü ile maç sonu 3.5 üstü bahislerini tavsiye ederim.

REAL MADRID: Keylor Navas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Lucas Silva, Modric, Isco, Bale; Cristiano Ronaldo ve Benzema.

LEVANTE: Mariño, Iván López, Ramis, Navarro, Toño, Morales, Camarasa, Simao, Xumetra, Uche ve Barral.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder