Mart 21, 2015

21 Mart La Liga

* TG 2-3 gol *

Atletico'da Mandzukic, Raul Garcia, Saul ve kaleci Moya sakat. Stoper Miranda cezalı.

Getafe'de son haftalarda sağ bekte görev yapan Alexis yeni sakat. Uzun süredir sakatlığı süren isimler as sağ bek Valera ve forvet Lafita. Alexis dışındaki as kadrodan diğer eksik de orta alanın defansif oyuncusu Juan Rodriguez cezası nedeniyle forma giymeyecek.

Getafe'de Juan ve Alexis sahada olabilselerdi 2.5 gol altını belki de Atletico'nun tek golle kazanacağı bir maçı öngörebilirdim. Getafe bu iki defansif ismin yokluğunda orta alanı biraz daha ofansif kurmak zorunda aynı şekilde sağ beki de 3. tercih genç Vigaray olacak.

Atletico'ya gelirsek zorlu bir maçtan çıktılar, bazı önemli isimleri de kaybettiler. Orta alanda bugün görev yapacak Gabi , Tiago ve stoper Godin hafta içi süre almayan oyunculardı. Forvette yer alması beklenen Torres uzatma dakikalarında sahadaydı, bugün Torres'in yanında başlaması beklenen Raul Jimenez de süre almayan bir diğer oyuncuydu. Atletico açısından Raul Jimenez ve Torres forveti ilk kez birlikte sahada olacaklar. Torres'in gelmesiyle Raul Jimenez 4. forvet konumuna düştü yeni yıldan beri de süre alamadı takımda. Bugün çok da uyumlu olabileceklerini söylemek zor. Griezmann'ın ikinci yarıda oyuna dahil olması bekleniyor. Atletico yine duran topları iyi kullanarak bu maçı rahat hale getirebilir aksi takdirde Griezmann oyuna girene kadar oyun içindeki aksiyonlarla gol atmaları zor gözüküyor. Getafe'nin deplasman futbolu da kaleye gitmeyi düşünmeyen bir oyun. Skor bulabileceklerini pek sanmıyorum. Atletico'nun kazanacağı tek taraflı bir maç olabilir. 2-0 tahmini skorum.

ATLÉTICO MADRID: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Gámez; Arda, Gabi, Tiago, Koke; Raúl Jiménez ve Fernando Torres.
 
GETAFE: Guaita; Vigaray, Velázquez, Naldo, Escudero; Lacen, Diego Castro; Pedro León, Sarabia, Hinestroza; ve Álvaro Vázquez.

* İlk yarı 1.5 gol üstü *

Rayo'da sakatlığı süren orta saha Fatau ve kaleci Tono var.

Malaga'da tek önemli eksik as orta saha Camacho.

Malaga açısından Amrabat'ın son maçta yedekten gelip gol bulması önemliydi. Sezonun geri kalan kısmında ona ihtiyaçları var. Özellikle bu gibi deplasman maçlarında sürekli defans hattını zorlayan pres yapan top çalan yapısıyla takımı rahatlatan bir futbolcu.  Bugün ilk 11'de başlama ihtimali var. Ben de bu ihtimal üzerine moralli bir Amrabat'ın katkı verebileceği ilk yarıdan gol bulabilecek bir Malaga bekliyorum.

Rayo'ya gelirsek evlerinde son maçlarda iyi oynuyorlar, son düdüğe kadar maçı bırakmıyorlar. Defanstan topu çıkarmak isterken basit goller yiyerek maçlara başlasalar da maçın geri kalan kısmında baskın bir oyun ortaya koyabiliyorlar. Rakip takıma da boşluklar verebilen bir yapıları olduğu için Malaga'nın golü ile açılabilecek bir maçın fazla gol vadettiğini söyleyebilirim.

RAYO VALLECANO: Cristian Álvarez; Tito, Zé Castro, Amaya, Nacho; Licá, Trashorras, Raúl Baena, Kakuta; Bueno; ve Leo Baptistao
 
MÁLAGA: Kameni; Rosales, Weligton, Angeleri, Torres; Horta veya Amrabat, Darder, Recio, Castillejo; Samu García ve Juanmi.

* TG 2-3 gol *

Levante'de tek eksik orta saha Camarasa.

Celta Vigo'da önemli bir eksik yok.

Bu maç öncesi şunu düşünmek gerek. Celta'nın Avrupa Ligi hattına yetişmesi zor. Düşme hattına da ondan daha kötü ekipler olduğu için yaklaşması zor. Bugün maça daha konsantre olan taraf Levante olabilir buna dikkat etmek gerek. Levante bu maçı kazandığı takdirde üstündeki Elche puan kaybetmişken, Granada-Eibar birbiriyle oynarken, Almeria da zor bir deplasmandayken kendini düşme hattının üzerine bu 3 puanla atabilir. Bu ciddi bir motivasyon kaynağıdır, bugün Celta'dan gol yeseler dahi, ki evlerindeki son 3 maçta da ilk golü rakipleri attı onlar ise bu 3 maçı da çevirmeyi başardılar. 1-1 ya da 2-1'lik bir skorla Levante adına puan kazanılan bir maç bekliyorum.

LEVANTE: Mariño, Iván López, Ramis, Navarro, Toño, Xumetra, Diop, Simao, Morales, Uche ve Barral.
 
CELTA: Sergio; Hugo Mallo, Cabral, Fontás, Jonny; Radoja, Krohn-Dehli, Augusto Fernández; Nolito, Orellana ve Larrivey.

* Athletic Bilbao kazanır *

Athletic'de stoper San Jose cezalı durumda. Forvet Aduriz diğer önemli eksik.

Almeria'da stoper Mauro Dos Santos cezalı. Başka önemli bir eksikleri yok.

Almeria için ilginç olan bir durum var. O da önemli oyuncuları sol açık Thievy'nin kontratında usulsüzlük yapıldığı nedeniyle bir ay kadar ceza almış olması. Bu cezanın tam olarak kesinleşip kesinleşmediği biraz muallakta. Thievy kadroda ve oynayıp oynamayacağı net değil. Oynamazsa Almeria için kayıptır.

Athletic'e gelirsek son haftalarda gol yemeyen ve skor bulma, oyunu domine etme anlamında formda güzel oynayan bir takım izliyorum. Celta Vigo karşısında deplasmanda olmalarına rağmen ikinci yarının ilk 20 dakikalık bölümü hariç 70 dakika Celta'ya üstünlük kuran bir takım vardı sahada. Bugün Athletic'in skor bulabilen iki önemli ismi San Jose ve Aduriz sahada olamayacaklar. Bu iki isim sahada olabilselerdi handikaplı Bilbao tercihini de düşünebilirdim. Şu durumda genç milli takıma seçilen Aduriz ile uyumlu bir görüntü çizen Williams'ın forvette yer alacağı Ibai, Susaeta ve Muniain'in onu destekleyeceği yine baskın oynayan ve oyunu domine eden bir Bilbao bekliyorum. Belki belirli bir bölümde skoru bulmakta zorlanabilirler, buna karşın fazla duran top da kazanabilirler ve Almeria kısa defans hattına sahip bir takım bu topları savunmakta zorluk çekecektir.


* No bet *

Granada'da önemli bir eksik yok.

Eibar'da stoper Ekiza cezalı.

Tahmin açısından güç bir maç. Eibar'ın formsuzluğu ortada. Granada evinde iyi oynayan bir takım olsa da ürettikleri pozisyonları rahat bir şekilde gole çevirirler diyemiyorum. Eibar bu tür deplasman maçlarında 0-0 götürmek üzerine sistemini kuruyor. Rakibiyle arasında 5 puan fark varken 3 puan vermek istemezler.

GRANADA: Oier; Nyom, Babin, Murillo, Insúa; Rubén Pérez, Fran Rico; Piti, Javi, Lass ve El Arabi
 
EIBAR: Jaime; Bóveda, Añibarro, Raúl Navas, Lillo; Borja Fernández, Dani García; Capa, Manu del Moral, Saúl Berjón; ve Piovaccari.

1 yorum: