Mart 17, 2015

17 Mart Şampiyonlar Ligi

* 2.5 gol üstü *

Atletico'da stoper Godin ve orta saha Tiago cezalı durumdalar. Saul ve sol bek Siquera cezalı.

Leverkusen'de bek Tim Jedvaj sakat.

Simeone'nin önünde iki seçenek var. Belki de günlerdir kafasını kurcalayan hatta Sevilla deplasmanına çıkardığı o sürpriz kadronun da altında bu maç yatıyor olablilir. Elbette Atletico gole ihtiyacı varken tek forvetle sahada yer almaz. Ancak maç içinde bazı dönüşümleri izleyebiliriz. Simeone Kral Kupası rövanşında 1-0 yenildikleri Barcelona maçında Vicente Calderon'da müthiş başlatmıştı takımını ama bu müthiş başlangıcın da bir bedeli vardı, Barcelona o gün 3 gol ile maçı bitirmişti. Simeone'nin bu maçta da aynı hatayı yapması bize bol gollü bir maçı getirebilir. Tek soru acaba yine aynı hatayı yapar mı yoksa oyunu 0-0 götürerek daha temkinli bir Atletico mu izleriz.

İlk maçı biraz hatırlamak gerekirse, kontratak yapması ve tehlikeli pozisyonlara girmesi gereken bir deplasman takımı beklerken, taçtan bile kontra yiyen bir Atletico vardı maçta. Kader anlarında Leverkusen kalecisi Leno sahneye çıkmış olsa da maçın geneli Leverkusen'in 3-4 pasta kaleye indiği ve her an gole yakın olduğu bir maç olarak seyretti.

Tabi ki bu maçta daha baskın bir Atletico oyunu göreceğiz. Kaleci Leno'nun fazla mesai yapacağı bir maçın karşımıza çıkacağını şimdiden söyleyebilirim. Öte yandan Atletico'nun bu sezon atak oynarken savunma dengesini kuramadığını da izliyorum. Maç kurtaran bir kalecileri yok, gerçek bir sol bekle oynamıyorlar, stoperde de ideal tandem ikilisi bugün sahada olamayacaklar. Atletico kendi evinde bu çoşkulu oyuna kendini kaptırdığı an zaafları da ortaya çıkacaktır. 1-0 Leverkusen için ciddi bir avantaj. Gol atabilecekleri pozisyonlara da girebileceklerini söyleyebilirim. Skoru bulurlarsa da Atletico için moral bozucu bir maç cereyan edebilir. 1.45'ten Atletico Madrid kazanır bahsini tavsiye etmem. İlk maçta izlediğim net fırsatlara, ve gol pozisyonlarına istinaden bu maçın biraz daha fazla gol vadettiğini düşünüyorum.

ATLÉTICO MADRID (ESP): Moyá; Juanfran, Miranda, Giménez, Gámez; Arda, Mario, Gabi, Koke; Griezmann ve Mandzukic.

BAYER LEVERKUSEN (ALE): Leno; Hilbert, Toprak, Spahic, Wendell; Castro, Bender; Bellarabi, Calhanoglu, Son; ve Drmic.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder