Mart 07, 2015

7 Mart La Liga

* TG 2-3 gol *

Deportivo'da forvetler Toche ve Helder uzun süredir sakatlığı süren isimler. Orta saha Wilk, Medunjanin kadro dışında kaldılar.

Sevilla'da as kaleci Beto, stoper Carriço, sol bek Tremoulinas dışında eksik bulunmuyor.

Sevilla'nın deplasman maçları galibiyetler aldıkları maçlar olarak tahtaya yazılmıyor. 12 deplasman maçında 5 galibiyet alabildiler. İlginç olan beraberliklerinin de olmaması. Geçen hafta Atletico'nun 0-0 üzerine kurguladığı oyunda pozisyon üretmekte güçlük çektiler. Sezon başından beri organize defans yapabilen takımlara karşı hep zorlandılar. Bu maç biraz daha rahat geçecektir. Çünkü Deportivo ofansif oynayan, 3 forvetle sahaya çıkan bir takım.

Deportivo açısından hücum organizasyonları, duran toplardaki başarıları seyredeğer bir takımı ortaya çıkarıyor. Buna karşın bitiricilik konusunda sıkıntı da yaşayabiliyorlar. Bugün karşılarında 12 deplasman maçının 10'unda gol atmış bir Sevilla varken, gol yiyecekleri üzerinden bir maç kurgulamak zorundalar. Bence de Sevilla'yı skorsuz tutamayacaklardır. Burda asıl soru karşılık verip veremeyecekleri olacak. Bu noktada Sevilla'nın 12 deplasman maçının sadece 3'ünde kalesinde gol görmemiş olması onları cesaretlendirebilir. Taraf bahsine girmiyorum. 2-3 gol de kalabilecek bir maç bekliyorum.

Deportivo: (4-2-3-1) Fabricio – Juanfran, Lopo veya Insua, Sidnei, Luisinho – Álex Bergantiños, Borges – Cuenca, Lucas, Cavaleiro – Oriol Riera.

Sevilla: (4-2-3-1) Rico – Coke, Pareja, Kolodziejczak, Navarro – Iborra, Krychowiak – Alex, Banega, Vitolo - Bacca

* Real Madrid kazanır *

Athletic'de defansif orta saha Iturraspe'nin sakatlığı sürüyor. Onun yokluğunda orta alanda Mikel Rico'nun partneri olan San Jose de cezası nedeniyle oynayamayacak. Başka bir eksikleri yok.

Real Madrid'te Ramos, James, Modric sakatlığı nedeniyle yoklar.

Athletic'i son maçlarda beğendiğimi ve oyunlarının iyi olduğunu anlatıyorum. Son 9 resmi maçlarının 8'inde gol atan bir takım var. Ligin ilk yarısında 3 günde bir maç oynama temposunu kaldıramazken, şimdi etkilenmediklerini görebiliyorum. Bugün onlar açısından en zorlanacakları nokta, orta alanda Mikel Rico'nun partnerini seçmek olacak. Orası için stoperde oynayan Gurpegi ilk aday. O da yaşı nedeniyle 7 günde üçüncü 90 dakikasını çıkarabilir mi, Gurpegi olmazsa Benat'ın orta alanda yer aldığı hücumcu bir takım sahada görebilir miyiz, Athletic'in orta alan seçimi maçın kritik noktası olacaktır. Gurpegi ile başlarlarsa ikinci yarıda düşebilecek, orta alanı çabuk geçilen bir takım görmemiz olasıdır. Benat ile başlarlarsa ofansif bir takım sahaya çıkmış olur. Her iki şekilde de Real'in daha avantajlı olacağı bir maçı göreceğiz.

Athletic'in de gol bulabileceği, Real'in 1-2 ya da 1-3 kazanabileceği bir maç öngörüm var. Ayrıca Athletic'e karşı her zaman şanslı olmuş Ronaldo gol atar bahsini de tavsiye ederim.

A. BILBAO: Iraizoz; De Marcos, Etxeita, Gurpegi, Balenziaga; Iraola, Rico; Susaeta, Muniain, Benat; ve Aduriz.

REAL MADRID: Casillas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; Lucas Silva, Kroos, Isco; Bale, Benzema ve Cristiano

Not: Athletic'de stoper Laporte da kadrodan çıkartıldı. Bu durumda stoperde ya Gurpegi yer alacak ya da Aurtenetxe ikisi dışında alternatif yok. Gurpegi daha normal bir tercih olur. Bu durumda orta alanda Benat ya da sol bek Iraola'yı görebiliriz. Ernesto Valvarde için karar vermesi zor bir seçim.

* No bet *

Elche'de yedek stoper Pellegrin ve defansif orta saha Mosquera sakat.

Almeria'da sol açık Thievy, onun yedeği Edgar ve sağ bek Macedo cezaları nedeniyle yok. Kaleci Ruben'in de sakatlığı sürüyor.

Almeria'nın 3 önemli eksiği nedeniyle Elche bahisleri biraz daha fazla yapılabilir bugün. Özellikle Thievy ve bek oynamasına rağmen Macedo takımı hücuma kaldırabilen oyuncular. Edgar da skor üreten bir oyuncu. Bu 3 ismin yokluğunda yerlerine oynayacak olan oyuncular da belli bir standardın üstünde oyuncular. Afrika kupasından sakat dönen ve forma giremeyen Zongo uzun bir aradan sonra mecburen 11'de olacak. Tek soru işareti benim için Zongo'nun performansı olacak.

Elche'ye gelirsek evlerindeki hücum performanslarını beğendiğimi söylüyorum. Bugün de daha çok arayan ve maçı kazanmak isteyen taraf onlar olacaktır. Almeria ise kontratak şanslarını arayacak maçta. Almeria eksiklerine rağmen Elche'ye karşı gol bulabilir, bu da ilginç bir maçı getirebilir. Ben maça dokunmuyorum.

ELCHE: Tyton; Damián Suárez, Enzo Roco, Lombán, Cisma; Pasalic, Adrián González; Aarón, Fayçal Fajr, Víctor; Jonathas.

UD ALMERÍA: Julián Cuesta; Ximo Navarro, Trujillo, Dos Santos, Dubarbier; Verza, Corona; Jonathan Zongo, Soriano, Wellington Silva; Hemed

* 2.5 gol üstü *

Granada'da stoper Mainz'in uzun süreli sakatlığı sürüyor. Forvet Adrian Colunga cezalı. Yeni eksik ve geldiğinden beri ilk 11'in değişmez ismi olan kanat forvet Lass sakat. Sol açık Candeias da kadro dışında.

Malaga'da stoper Sergio Sanchez'in sakatlığı sürüyor. Forvet Javi Guerra da kadro dışında.

İki takımı da hücum anlamında beğeniyorum. Granada'yı hep anlatıyorum. Abel Resino geldikten sonra bambaşka bir hüvviyetteler. Tabi bazı maçlarda gol atamadıklarını da gördük, ancak bu pozisyon üretemedikleri anlamına gelmiyor. Keza Malaga'da içeride ve dışarıda aynı futbolunu oynayabiliyor. Skorsuz tutulması zor bir takım Malaga. Öte yandan sol bekte Antunes'in gidişi ile forma bulan Boka defansif olarak iyi bir seviyede değil. Diğer yandan kaleci Kameni maç içinde her an patlamaya hazır bir bomba gibi. Zamanlama hataları, boşa çıktığı toplar, topu uzaklaştırmak isterken ayağıyla rakiplere verdiği paslar.. Malaga'nın üzerine gelen ve ceza sahasında organize olmayı başarabilen her takım Malaga'ya karşı gol bulabilir. Granada'da da Levante'nin 3 puan alması ile alttan bir sıçrama yapmak zorunda. Üzerindeki diğer takımlar Elche ve Almeria birbirleriyle oynarken bu maçı mutlaka kazanmak isteyeceklerdir. Karşılıklı gollerle üste gidebilecek bir maç bekliyorum.

GRANADA: Roberto; Nyom, Babin, Cala, Insúa; Rubén Pérez, Javi Márquez; Robert, Piti, Rochina; ve Jhon Córdoba.

MÁLAGA: Kameni; Rosales, Angeleri, Weligton, Torres; Horta, Darder, Camacho, Castillejo; Samu García ve Juanmi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder