Mart 14, 2015

14 Mart La Liga

* Atletico kazanır *

Espanyol'da eksik yok.

Atletico'da Mandzukic ve sol bek Siquera cezalı durumdalar. Saul'un da sakatlığı var.

İki zor maçtan çıkan ve ikişer puan kaybeden bir Atletico var bugün elimizde. Bu iki maçta da ideal kadroları ile sahada olmadıkları da işin bir başka gerçeği. Bugün de Mandzukic'in yokluğunda Torres ve Griezmann'lı bir ikili sahada göreceğiz. Tek soru işareti Arda tarafında, Raul Garcia onun yerine başlayabilir. Arda'yı ikinci yarıda sahada görebiliriz.

Espanyol'a gelirsek geçen hafta Sociedad ile kötü bir maç oynadılar. İki takım da üretkenlikten yoksundu, ceza sahası içinde maçın son bölümleri hariç heyecanlı bir pozisyona rastlayamadık. Maçın skorunu tayin eden gol kaleci Kiko'nun yaptığı bir hatayla geldi. Stoper Hector'un geri pasını tekrar ona atmak isterken Kiko, Canales'e asist yaptı, O da bu hediyeyi geri çevirmedi. Espanyol'un avucundaki Kral Kupası final şansını ellerinin tersiyle itmesi sonrası ligde konsantrasyon eksiklikleri ve düşüşleri çok normal artık. Ligde bir iddiaları yok, düşme pozisyonu adına da yukarıdalar. Espanyol için diğer sıkıntılı durum da kaptan Sergio Garcia'nın hafta içinde mahkemede şike davasında ifade vermesi. Sergio Garcia takımın en önemli parçası olmasa, üzerinde durulmaya değmeyecek bir durum olabilir bu mahkeme olayları. Ancak Sergio, yaratan, bitiren, oyun kuran, maçlara ağırlığını koyarak takımı ateşleyen Espanyol'un kazanmak adına ihtiyaç duyduğu bir oyuncu. Bugün sahada olacak evet. Yalnız geçen hafta da dediğim gibi bedenen sahada olmak ile kafaca sahada olabilmek çok farklı şeyler . Geçern hafta tahmin ettiğim gibi kötü bir Sergio performansı vardı. Bugün de kötü oynarsa ki beklentim bu yönde, Atletico'ya gol atmakta zorlanabilirler.

Atletico'yu kazanmak adına daha şanslı gördüğüm bu maçta, sistem kuponlarda tek farklı galibiyetlerini de tavsiye ederim.

Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Lucas Vázquez, Víctor Sánchez, Cañas, Salva Sevilla; Sergio García ve Caicedo.

Atlético de Madrid: Moyá; Juanfran, Miranda, Godín, Gámez; Raúl García o Arda, Gabi, Tiago, Koke; Griezmann ve Fernando Torres.

* No bet *

Eibar'da orta saha Dani Garcia cezalı. Yedek bek Abraham, forvet Angel sakat.

Barcelona'da sağ ve sol bek Jordi Alba ile Alves cezalı durumdalar.

Barcelona için kolay gözükse de kolay geçebilecek bir  maç beklemiyorum. Nedeni de Eibar değil, City maçı arifesinde bu maça çıkıyor olmaları.

Eibar'ın sert düşüşü devam ediyor. Defansta hala basit hatalar yapmaya devam ediyorlar. Tek artı tarafları kaleci Jaime'nin performansı. Jaime konsantre olduğu zaman ilginç kurtarışlar yapabilen bir kalecidir. Bir önceki hafta Athletic maçı ile ilk kez Eibar kalesine geçti. Athletic'in yüzde yüz gollük birçok pozisyonunu çıkarabildi ve maçta tuttu takımını. Takımın hücum kısmı hiç bir varlık gösteremediği için yenilgi kaçınılmazdı bu kaleci performansına rağmen bask ekibinde. Eibar'da gördüğüm oyun kurmakta ve organize olmakta zorluk çekiyorlar. Buna rağmen bugün Barcelona'ya karşı maçın belirli bölümlerinde rakip ceza sahasına hızlı inebilirler. Hücumda yapabilecekleri olası pas hataları ise kalelerinde gol olarak dönebilir onlara.

Maç sonunda Barcelona'nın kazanacağı bir maçı beklesem de fark 2'de kalabilir. İddaa için buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Eibar: Jaime; Bóveda, Añibarro, Raúl Navas, Lillo; Errasti, Borja Fernández; Capa o Javi Lara, Arruabarrena, Saúl Berjón; ve Lekic.

Barcelona: Bravo; Montoya, Piqué, Bartra, Adriano; Rakitic, Rafinha, Iniesta; Messi, Suárez ve Neymar.

* İlk yarı beraberlik *

Rayo'da kadro açıklanmadı. Sağ bek Tito cezalı durumda. As kaleci Tono'nun sakatlığı var. Orta saha Fatau da sakat.

Granada'da stoper Mainz'in sakatlığı sürüyor. Forvet Adrian, sol açık Candeias, sağ açık Lass kadroda yoklar. 

İki takımın da performansları dengeli değil. Granada açısından orta sahanın kalabalık olduğu bir maç beklentisi var. Forvet arkasında oynayan Piti'nin sağ açığa geçtiği, forvet arkasında orta saha oyuncusu Javi Marquez'in forma giyeceği bir maç bekliyoruz. Sakatlıktan yeni çıkan ve henüz iyi bir görüntü vermeyen sol açıkta Rochina ile oynayacaklar.

Taraf bahsi açısından karar vermesi zor bir maç, alt üst konusu da çok net değil kafamda. Benim için biraz daha ön plana çıkan ilk yarının berabere geçilebilme ihtimali. Nedeni de iki takımın arasındaki son 7 maçın 4'ünün ilk yarıları berabere tamamlandı geçmişte. Ayrıca ilginç bir not da şu olabilir. Bu 7 maçın 6'sında 86-90 arasındaki bu son bölümde de gol atıldı bu iki takım arasında. 3 maçtaki 90'da gelen goller de maçta kazananı belirleyen gollerdi ve bu golleri de Rayo atmıştı 90'larda.

Rayo Vallecano: Cristian Álvarez; Quini, Amaya, Zé Castro, Insua; Licá, Trashorras, Raúl Baena, Kakuta; Bueno; ve Leo Baptistao.

Granada: Oier; Nyom, Babin, Murillo, Insúa; Rubén Pérez, Fran Rico; Piti, Javi Márquez, Rochina; ve Cordoba

* Athletic yenilmez *

Celta'da sakatlığı süren isimler bek Planas, defansif orta saha Obina. Önemli bir eksikleri yok.

Athletic'de orta saha Mikel Rico, sağ bek Iraola ve forvet Viguera sakat. Stoper Gurpegi cezalı durumda.

Bilbao'da 3 önemli eksik var. Bu 3 eksikten takım için en önemlisi ve as isim hangisi derseniz orta sahadaki Mikel Rico derim. Orta alanda rotasyona giren birçok isim olmasına rağmen kendisinden vazgeçilmeyen tek isimdi Rico. Hücum ve defans arasındaki bağlantıyı kuran ve performansı hep aynı seviyede giden istikrarlı bir orta alan oyuncusu Rico. Bugün tek olumlu taraf diğer orta saha oyuncusu Iturrraspe'nin sakatlıktan dönüyor olması. Iturraspe ilk 11'de başlamayacak olsa da ikinci yarıda forma giyeceğini düşünüyorum. Diğer iki eksik ise yerleri dolacak isimler.

Celta'ya gelirsek evlerinde iyi oynadıklarını söylemek kolay. Buna karşın skoru kolay bulamıyorlar. Tek sorunları da bu. Defansif anlamda sorunları ise kısa bir takım olmaları. Ön liberoları ve 3. bölge oyuncuları da kısa kalınca, forvette Larrivey de ilk 11'deki yerini kaybettiğinden Athletic'in duran toplarda, kornerde avantajlı olacağı bir maç bekliyorum.

Celta: Sergio; Hugo Mallo, Cabral, Fontás, Jonny; Radoja, Krohn-Dehli, Augusto; Nolito, Orellana ve Charles

Athletic Club: Iraizoz; De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San José, Beñat; Ibai, Muniain, Williams; ve Aduriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder