Ocak 10, 2019

İspanya Kral Kupası Son 16 Turu İlk Maçlar Perşembe

Levante - Barcelona

Barcelona'da Pique, Rakitic, Suarez, Messi ve Jordi Alba kadroda yok. Umtuti, Rafinha, Vermaelen sakat. Levante'de stoper Rober, forvet Roger Marti ve oyun kurucu Enes Bardhi kadroda yok.

İki takım adına da kadrolar çok net değil. Barcelona'da Coutinho, Arthur, Malcom ve Alena'nın 11'de olması bekleniyor. Yedek kaleci Cillessen kalede yer alırken savunmada yeni transfer Murillo, Lenglet ile tandemi oluşturacak. Semedo ve Miranda beklerde yer alıyor. Sergi Busquets, Sergi Roberto ve Dembele de as kadrodan ilk 11'de olabilecek isimler. Valvarde savunma yönü kuvvetli ve orta saha ağırlıklı bir takımla sahaya çıkabilir. Barcelona açısından fark yaratabilecek isimler Dembele ve Malcom olacaklar. Formsuz ve ligde 11'de giremediği için mutsuz olan bir Coutinho'ya yaratıcılık anlamında fazla iş düşecek. Diğer yandan kenarda bekleyecek gibi görülen Denis Suarez'i ilk 11'de isterdim. Denis önceki turda iki maçta da Barcelona açısından üretken olan oyunculardandı.

Levante tarafına bakarsak onların da ilk 11'i çok net değil. Paco Lopez 3'lü sistemi ile devam edebilir. Forvette Mayoral ve Boateng bekleniyor. As kadrodan Rochina ve Campana orta alanda görev alabilirler. Barcelona'ya göre daha ideale yakın bir 11 ile sahada olabilirler.

Messi ve Suarez'in hatta Alba'nın olmadığı bir Barça 11'i bana güven vermiyor. Karşılaşmayı ya pas geçin ya da yüksek oranlardan Levante yenilmez tarafında yer alabilirsiniz. 5/10

Athletic Bilbao - Sevilla 

Bilbao'da Lekue, Rico, Raul Garcia ve Yuri sakat. Williams ve Dani Garcia'nın durumları net değil, dinlendirilebilirler. Sevilla'da kadro açıklanmadı. Sarabia, Ben Yedder, Jesus Navas, Escudero, Kjaer ve kaleci Vaclik'in dinlenmesi bekleniyor.

Sevilla'da Banega, Andre Silva ve sağ kanatta görev yapması beklenen Promes maçın kilit isimleri olacaktır. Forvette genç takımdan Bryan Gil, orta sahada ligde cezalı olan Franco ve Amadou'nun oynaması bekleniyor. Savunma yönü biraz daha kuvvetli bir Sevilla takımı izleyeceğiz.

Diğer yandan Bilbao'da yedek orta saha oyuncuları Iturraspe ve San Jose orta alanda yer alırken, Muniain, Susaeta, sol açıkta Guruzeta ve forvette Aduriz ile birbirini tanıyan bir kadro sahada yer alacak. Dengeli ve 0-0 gidebilecek bir maç bekliyorum. Ev sahibi tek farkla olsa da kazanabilir. 0-0, 1-0 skorlarına yakınım. 5/10 yüksek orandan Bilbao galibiyeti düşünülebilir. 

Real Betis - Real Sociedad

Real Betis'te sol kanat Junior ve stoper Sidnei sakat. Real Sociedad'ta yeni bir eksik yok.

İki takım da ideale yakın kadroları ile sahada olacak. Son lig maçlarına göre bir iki değişiklik yapmaları bekleniyor.

Real Betis'te Lo Celso, Joaquin ve Loren üçlüsünü izleyeceğiz. Kalede yedek kaleci Joel olacak.
Real Sociedad'ta forvette Willian Jose, sol açıkta Oyarzabal ve orta sahadan Illaramendi yedekte olacaklar. Forvette genç Bautista ile kenarlarda Januzaj ve Juanmi forma giyecek. Orta sahada Zubeldia, Mikel Merino ve Zurutuza'yı izleyeceğiz.

Sociedad'ı yeni teknik direktörü, formda kalecisi Rulli ile 2. maç için avantajlı bir skora yakın görüyorum. Real Betis'i bozan bir oyun yapısıyla ilk golü bulabilirler. 1-1, 1-2 skorlarına yakınım. Real Sociedad yenilmez bahsini öne koydum. 8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder