Ocak 20, 2019

La Liga 20. Hafta Pazar

Villarreal - Athletic Bilbao

Villarreal'de eksik yok. Bilbao'da forvetler Aduriz ve Raul Garcia sakat.

Villarreal teknik değişimden sonra Luis Garcia yönetiminde ligde henüz kazanamadı. İç sahada sezonun genelinde başarısızdılar. Garcia da bazı arayışlar içinde. Kadrosunu daha oturtabildiğini düşünmüyorum.

Bilbao tarafına bakarsak Aduriz ve Raul Garcia'nın yokluğuna rağmen Williams ile goller bulabilen bir Bilbao izliyoruz. Bask ekibi için teknik değişimin gözle görülür bir şekilde etki ettiği bir takım diyebiliriz. Zaten senelerdir birlikte oynamaya alışkın bir kadroya bazı sistemsel dokunuşlar eklemek gerekiyordu. Bunu da başaran Garitano oldu.

Villarreal'in kazanmaya ihtiyacı var. Bu da agresif bir oyunu ortaya çıkarabilir. Bilbao topun arkasında kalarak ev sahibinden daha net pozisyonlara girebilir. Yeni transferleri Ibai Gomez'in Sevilla ile oynanan kupa maçındaki katkısı bugün de sürecektir. Bilbao yenilmez 8/10 ile tercihim olur. 1-1, 1-2 skorlarına yakınım. 

Levante - Valladolid

Levante'de forvet Boateng ve stoper Postigo sakat. Valladolid'te orta saha kaptan Ruben Alcaraz ve sol bek Nacho cezalı.

Her iki takım da hafta içi kupadan elendi. Genelde yedek kadrolarını kupada kullandılar. Levante 5 maçtır, Valladolid 4 maçtır ligde kazanamıyor. Bu tür maçlarda ev sahipleri biraz daha ön plana çıkıyor.

Valladolid'in daha çok defansta kalacağı bir maç izleyeceğiz. Alcaraz ve Nacho'nun yokluğu hücum performanslarını etkileyecektir. Nacho bir bek, Alcaraz da defansif yönü ağır basan bir orta saha oyuncusu. Buna karşın Nacho'nun hücuma verdiği destek ve asistleri ile Alcaraz'ın serbest vuruşlardaki başarısı Valladolid'in hücumda elini rahatlatan olgulardı. Her ikisinden bugün yoksun olacaklar.

Levante öne geçebilir. Valladolid ise beraberlik sayısını bulmakta zorlanacaktır. 1-0 skoruna yakınım. Levante kazanır. 5/10

Rayo Vallecano - Real Sociedad

Vallecano'da önemli bir eksik yok. Sociedad'ta oyun kuruculardan Zurutuza sakat, Mikel Merino cezalı. Başka ciddi bir eksikleri yok.

Sociedad teknik değişimden sonra kendini buldu. Kupadan elendiler ama yenilmeden elendiler. Her sahada gol bulabileceklerini gösteriyorlar. Deplasmanda iç sahadaki kadar baskın bir oyun oynayamayabilirler. Yine de skor bulmalarını beklerim.

Vallecano ise 3'lü sistemle 5-2-3 ile sahaya çıkıyor. Defansta daha çok oyuncu bulundursalar da iki beki sürekli hücuma çıkardıklarından aslında 3-4-3'e yakın bir oyun oynuyorlar. Bugün iki taraf da gol bulabilir. 2-2 skoruna yakınım. 2.5 üstü ilk tercihim olur. 8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder