Ocak 12, 2019

La Liga 19. Hafta Cumartesi

Valencia - Valladolid

Valencia'da Kondogbia, Guedes sakat. Yedek stoper Diakhaby cezalı. İyi haber defansif orta saha Coquelin iyileşti, 11'de olması bekleniyor. Valladolid'te yedek sağ açık Verde sakat.

Hafta içi kupa maçlarında; Valladolid as oyuncularından sağ bek Moyano'yu 45 dakika, sağ açık Keko'yu da 16 dakika oynattı. Valencia ise Gaya, Soler ve Parejo'yu 90 dakika oynatırken, forvet Rodrigo'yu 45 dakika, Chersyhev'i 10 dakika sahada tuttu. Sağ bek Piccini ise 20 dakika sahada yer aldı.

Yukarıdaki paragraftan da anlaşılabileceği üzere Valladolid'in, Valencia'ya göre daha geniş bir kadrosu olduğunu söyleyebiliriz. Sakatların da etkisiyle yarasalar bazı bölgelerde rotasyon yapamıyor. Özellikle orta alanda Soler ve Parejo gibi oyuncuların dinlenmemesi bugün maçın 2. yarısında Valencia'yı etkileyecektir. Çünkü yedekten gelip sahaya enerji koyabilecek oyuncuları da olmayacak.

Valladolid tarafında ise Enes, Plano, Keko ve Toni dörtlüsü hücumda olacak. Duje Cop, Ivi ve Antonito gibi etkili yedek oyuncularda süre almayı bekleyecekler.

Valencia bu sezon iç sahada her zaman hayal kırıklığı yarattı. Yüksek bir tempo ile rakiplerini karşı üstünlük sağlayamıyorlar. Valladolid deplasmanlardan puan çıkartabilen bir takım. En farklı mağlubiyetlerini aldıkları Real Madrid maçında bile (2-0) çok net pozisyonlara girmişler ve direkten dönen topları maça damga vurmuştu. Bugün de ev sahibinden daha iyi olabilirler. 1-1, 1-2 skoruna yakınım. Çifte şans Valladolid yenilmez ilk tercihim olur. 6/10 

Girona - Alaves

Girona'da yeni bir eksik yok. Alaves'te sağ açık Ibai Gomez Athletic Bilbao'ya eski takımına transfer oldu. Sol açık Jonny sakat. Başka bir eksikleri yok.

Girona ligde 5 maçtır galibiyet alamadı. Bugün uzun bir aradan sonra tam kadro sahada olacaklar. Bunun da hırsı ve özgüveniyle bir başlangıç yapabilirler.

Alaves'e bakarsak iki as kanat oyuncularının olmaması oyunlarını etkileyebilir. Jonny ve Ibai takımı hücuma çıkaran ve asistleri ile hücumun önemli parçaları. İki ismin yokluğunda Abelardo 4-3-3 sistemini tercih edecek gibi gözüküyor. Sol açıkta Burgui, sağda ise Sobrino ile oynayacaklar. Her iki oyuncu da takıma alışkın isimler ancak bir Jonny ve Ibai kadar etkili olamayabilirler. Büyük ihtimalle ikinci yarıda Borja Baston'un oyuna girdiği ve 4-4-2'ye dönen bir Alaves izleyeceğiz.

Her iki takım Kral Kupası'nda bir önceki turda karşılaşmışlardı. İki maçta da keyifli bir futbol izlemiştim. Girona duran toplarda etkili olmuş ve rakibini elemişti. Bugün için de ilk golü atabilecek bir Girona bekliyorum. Büyük ihtimalle Alaves geriden gelmeye çalışır. 2-1 skoruna yakınım. 7/10 KG var bahsini öne koydum. Sistemde Girona tek farkla kazanır denenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder