Ocak 05, 2019

La Liga 18. Hafta Cumartesi

Alaves - Valencia 

Alaves'te orta saha Wakaso ve sol bek Duarte cezalı. Valencia'da iki defansif orta saha Kondogbia ve Coquelin, sol açık Guedes sakat. Sağ kanat ve orta saha Soler ile sol bek Gaya cezalı.

Alavev evinde yenilgisiz ilerleyen bir takım. Güçlü takımlarla da baş edebildiklerini Sevilla ve Real Madrid maçları ile göstermişlerdi. Bugün de ev sahibi ağırlıklı bir maç izleyeceğiz.

Valencia tarafına bakarsak eksikler kaynaklı orta sahada dirençsiz bir takım izleyebiliriz. Alaves orta alanı daha rahat geçip pozisyonlar bulabilir.

1-0, 1-1 skoruna yakınım. Alaves yenilmez bahsi 7/10 ilk tercihim olur. 

Huesca - Real Betis

Huesca'da önemli bir eksik yok. Real Betis'te sol bek Junior ve stoper Sidnei sakat. 

Huesca puana ihtiyacı olan taraf. Ligin başında aldıkları galibiyetin ardından bir daha kazanamadılar. İç sahada kazanmaya yaklaştıkları birçok maç oynadılar. Hırsları ve mücadeleleri son dakikaya kadar tükenmedi. Teknik direktör Francisco geç de olsa bir ufak dokunuş yaparak aslında ilerleyen zamanlar adına biraz takımı rahatlattı. Son Valencia maçında tecrübeli kalecileri Santamaria ilk kez ligde forma şansı buldu. Santamaria maç tutabilen bir kaleci olacağını Valencia karşısında gösterdi. Bugün de önemli kurtarışlarla takımın puanında rol oynayacaktır.

Betis deplasman maçlarında istikrarlı değil. Ne gol, ne de puan konusunda onlara güvenmek kolay değil.

Yüksek tempolu iki kalede de pozisyonların olduğu bir maç görebiliriz. 2-1, ya da 2-2 skorlarına yakınım. Huesca yenilmez bahsini 6/10 öne koyarım. (2.5 üstü de düşünülebilir, ancak Real Betis'in 0-0'lık maçlarının üst konusunda korkuttuğunu söylemem gerek.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder