Ocak 13, 2019

La Liga 19. Hafta Pazar

Atletico Madrid - Levante

Atletico Madrid'te Felipe Luis ve Diego Costa sakat. Saul cezalı. İyi haber Lucas iyileşti. Levante'de stoper Postigo cezalı.

Maçın iki yönü var. Atletico Madrid Kral Kupası maçını çarşamba oynadı ve rakibinden bir gün fazla dinlendi. Buna karşın pazar öğle saatinde maç yapmaya alışkın değiller. İki sezondur bu saat diliminde maç oynamadılar.

Diğer yandan Levante, perşembe günü Kral Kupası'nda Barcelona'yı yendi. 2-1 kazandılar, daha farklı da kazanabilirlerdi. Akıllar az da olsa rövanş maçına kayabilir. Burada avantajları kupada oynayan Boateng, Mayoral ve Simon gibi 3 hücumcunun yine kupada forma giyecek olması. Ligdeki hücum oyuncuları ise Morales, Roger, Bardhi ve Jason.

Bahis anlamında değerli bir maç olarak görmüyorum. İki taraf adına da konsantrasyonun nasıl olabileceğini kestirmek kolay değil. Düşük güvenle ilk yarı beraberlik bahsi denenebilir. 

Barcelona - Eibar

Barcelona Kral Kupası'nda Luis Suarez, Pique, Alba, Messi, Rakitic, Lenglet ve Sergi Roberto'yu dinlendirdi. Bugün yeni bir eksikleri yok. Eibar'da forvet Charles sakat.

Eibar kupadan elendiği için hafta içi kupa maçı yoktu. Mendilibar genelde Barça maçlarında çift forvetinden ödün verir. 4-2-3-1'i tercih eder. Oyunundan ödün veren bir Eibar için sonuç da genelde tersi olur ve farklı mağlup olurlar. Bugün aslında muhtemel 11'lerde 4-4-2'li normal düzenleri gözüküyor. Ben yine de bundan çok emin değilim. Her iki şekilde de hücuma çıkmak isteyen ve Barça'ya karşı topla oynamaya çalışan bir Eibar göreceğiz. İşin savunma kısmında ise özellikle kanat savunmasında zorlanacaklardır.

Barcelona'nın 3 ya da 4 golü bulabileceği bir maç bekliyorum. TGS 4-6 seçimi değerli 6/10. 4-1 ya da 3-1 skoruna yakınım. 

Real Betis - Real Madrid 

Real Betis'te stoper Sidnei sakat. Kadro açıklanmadı. Sol kanat Junior iyileşti kadroda yer alabilir, durumu çok net değil. Real Madrid'te kaleci Cuortios, Bale, Llorente ve Kross sakat. Lucas Vazquez cezalı.

Real Madrid eksikleri kaynaklı orta saha oyuncularının fazla olduğu bir takımla sahada olabilir. Son iki maçtır 11'de izlediğimiz Vinicius'un da gribal bir problemi var ve yedekte başlayabilir. Muhtemel 11'lerde Benzema forvette yer alırken Isco onu destekleyecek. 4-4-1-1 ile orta sahada Cabellos, Fede, Casemiro ve Modric bekleniyor.

Diğer yandan Real Betis de Carvalho, Guardado, Canales ve Lo Celso gibi oyuncularla orta sahayı oluşturacak. Forvette Loren'i sağ açıkta Joaquin'i izleyebiliriz.

İki tarafın da birbirini kontrol edeceği ve kilitleyeceği bir maç göreceğiz. Kalecilerin de kurtarışlarıyla oyun 0-0 gidebilir. 1-1 ya da 1-0 gibi skorlara yakınım. Real Betis yenilmez bahsi ilk tercihim olur 8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder