Ocak 06, 2019

La Lgai 18. Hafta Pazar

Eibar - Villarreal

Eibar'da iyi haber kaleci Dimitrovic düzeldi ve kaleye geri dönüyor. Önemli bir eksikleri yok. Villarreal'de sol bek Jaume Costa ve stoper Alvaro cezalı.

Villarreal hafta içi kendi sahasında erteleme maçında Real Madrid'ten puan almayı başardı. İki tarafın da bölüm bölüm iyi oynadığı bir maç izledim. Luis Garcia ile hücumda daha başarılı bir takım görüyorum. Garcia rakip takımlara göre sistemde değişiklikler yapabiliyor. Real Madrid maçında fazla efor sarf eden Cazorla, Javi Fuego ve Gerard bugün yedekte başlayacaklar. Chukwueze, Bacca ve Ekambi ile hücumda potansiyelli bir takım görebiliriz. Savunmada ise stoper Alvaro'yu aramayacaklar. Ancak sol bekte Jaume Costa'nın bölgesinde joker oyuncu Layun görev yapabilir. Layun'un savunma performansı konusunda iyimser olduğumu söyleyemem.

Eibar'a gelirsek iç sahada ne olursa olsun skor bulabilen bir takım olduklarını söylüyorum. Ön alanda bir eksikleri yok. Villarreal'in savunma zaaflarını kullanacaklardır. Diğer yandan kalede Dimitrovic'in varlığı da bu tür maçlarda onlara özgüven veriyor.

Karşılıklı gollerin olduğu bir maç izleriz. Villarreal'in puan almasına biraz daha yakınım. 1-2, 2-2 skorları oluşabilir. 7/10 KG var oynanabilir. 

Sevilla - Atletico Madrid

Sevilla'da Franco Vazguez ve stoper Mercado cezalı. Atletico Madrid'te sol bekler Felipe, Lucas ve Diego Costa sakat.

Sevilla için iyi haber sağ kanat Jesus Navas ve stoper Kjaer'in kadroya alınmış olması. Her iki oyuncunun da sakatlığı vardı. Büyük ihtimalle 11'de olacaklar. Franco dışında as takımdan eksiği olmayan bir Sevilla'ya iç sahada karşı gelmem. Atletico'ya göre daha baskın bir oyun ortaya koyacaklardır. Ev sahibine dönük bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum.

Diğer yandan Atletico Madrid bu sezon deplasmanlardan 3 puan çıkarmakta zorlanıyor. Birden fazla gol bulamadıkları için 3 puana da ulaşamıyorlar. Oblak ve Vaclik sayesinde yüksek skora çıkabilecek bir maç göremeyiz. Öne geçen takım savunmaya çekilecektir. KG var bahsini 8/10 oynayabilirsiniz. 1-1, 2-1 skorlarına yakınım. Beraberlik ihtimalini biraz daha yüksek gördüğümü söylemeliyim. 

Real Madrid - Real Sociedad

Real Sociedad'ta stoper Merquelanz, bek Gorosabel, sol bekler Kevin ve Theo ile kaleci Moya kadroda yok. Real Madrid'te forvet Mariano, orta saha Llorente, ofansif oyuncu Asensio ve forvet Bale sakat.

Real Sociedad sonunda teknik direktörü Garitano'yu gönderdi. Garitano ile olamayacağını sezon başında anlatmıştım. Takımın potansiyelinin çok altında bir teknik adam ile anlaşmışlardı. Sonuçta düşme hattına yakın bir bölümde takımı teslim etti. Geçen sezon son 9 haftada görev yapan altyapı teknik direktörü Imanol ile yeniden anlaştılar. Imanol Garcia yönetiminde iç sahada başarılı bir takım izlemiştim. Fakat deplasmanlarda aynı başarıyı gösteremediler. Bugün ilk maç olmanın etkisiyle savaşçı bir Sociedad göreceğiz. Tek problemleri defansta olacak. Sol bekte genç oyuncu Munoz ilk kez görev yapabilir. Lucas ve Carjaval kanadına karşı genç bir oyuncu ile savunma yapmak Sociedad'ı zorlayabilir.

Real Madrid'e bakarsak Villarreal karşısında kötü oynadıklarını söyleyemem. Hücumda yeterli enerjiyi ortaya koydular. Ancak Modric'in 65. dakika civarlarında oyundan alınması onları etkiledi. Genel anlamda Solari, Modric'i dinlendirebilmek için bu dakikalarda oyundan alabiliyor. Tabi ki yerini doldurabilecek bir oyuncu olmayınca Real'in ritmi kaybolabiliyor. Diğer yandan Llorente'nin sakatlığı da savunma anlamında Real'in zorlanabileceğini gösteriyor.

Bugün iyi savunma yapan savaşçı ve sert bir Sociedad izleyeceğiz. Presle Real Madrid'e oyun kurdurtmamaya çalışacaklardır. İlk yarıda da başarılı olabileceklerini düşünüyorum. İlk yarı Sociedad yenilmez 6/10 oynanabilir. 

Getafe - Barcelona

Getafe'de sol açık Amath, orta saha Bergera ve yedek ofansif oyuncu Shibasaki sakat. Barcelona'da Rafinha, Umtuti, Vermaelen sakat.

Getafe az gol yiyen, defansif yapısı ile ön plana çıkan bir takım. Geçen sezon Barcelona ile deplasmanda 0-0 berabere kalırlarken evlerinde 1-2 yenilmişlerdi. Bu sezon oynayacakları iki maçta da farklı bir tablo ortaya çıkmayacaktır. Barcelona bu maçı zor da olsa kazanabilir ancak evindeki mücadelede yine Getafe'ye puan verebilirler.

Maçın net tercihi 3.5 altı bahsi olur. Ama oranlar düştüğü için bu oranlardan değerlendirin diyemem. Barcelona tek farkla kazanır seçimi 4/10 oynanabilir. 1-2, 0-1 skorlarına yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder