Ocak 24, 2024

Athletic Bilbao - Barcelona İddaa Tahmini 24.01.2024

Athletic'te De Marcos ve Dani Garcia'nın kadroda olması beklenmiyor. Inaki Williams milli takımdan döndü. Kadroya girebilir. Barcelona'da Ter Stegen, Inigo Martinez, Gavi, Marcos Alonso ve Raphinha sakat. 

Barça açısından iyi haber Cancelo'nun dönüyor olması. Cancelo ile birlikte defans biraz daha düzenli hale gelecektir. Orta alanda rotasyon beklenmiyor. De Jong, Pedri ve İlkay ile sahada olacaklar. Lewa, Ferran ve Lamine Yamal üçlüsü ilerde olabilir. Genel olarak kupa sınavlarında üst üste iki alt lig takımını yenen bir Barça vardı. Her iki maçta da zayıf rakiplere karşı çok net pozisyonlar verdiler. İki maçı da değerlendirirken 2.00 üzeri oranlardan KG var seçimini hep tavsiye ettim. O zayıf takımların bir gol atması için verilen oran çok değerliydi. Bugün Bilbao'yu durdurmalarını da zor görüyorum. 

Athletic tarafından bakarsak Valverde söz konusu olunca büyük maçlara hep temkinli yaklaşırım. Ligde Barça ile eşleştiklerinde 1-0 yenilen bir takım izlemiştik. Bilbao'nun geçmesi gereken bazı eşikler vardı ve 22 Ekim'de karşılaştıklarında henüz bu eşiği bence geçmemişlerdi. O günden bu yana ise başka bir gelişim gösterdiklerini düşünüyorum. Kendi sahalarındaki Real Sociedad ve Atletico Madrid maçlarını baz aldığımda o eşik biraz daha geçildi. Bugün forvette Villalibre, kalede de Aguirrezabala olacak. Kupa maçlarında hep bu iki oyuncu sahadaydı. Her ikisi de 2. tercihler fakat as oyuncular kadar kaliteleri olduğunu söyleyebilirim. Özellikle kaleci Aguirrezabala, Simon'dan daha iyi bir kaleci bana göre. 

Inaki Williams'a gelirsek kadroya girecektir. Gana'nın pazartesi oynadığı son maçta 90'da oyuna girmişti. İlk 11'e de girebilir ama kenardan gelip oyuna katılması bana biraz daha mantıklı geliyor. 

Barça'da Ferran Torres ve Lamine Yamal'ın formunu yükseltmiş olması bu maç için umut vaad ediyor. Çekişmeli bir maç izleyeceğiz. Bilbao yenilmez bahsini erken tahmin olarak gazeteye yazmıştım. Tabi ki oranlar düşük. Bilbao'nun 2. golü atacağını düşündüğüm için 1.5 üstü takım golü 7/10 oynanabilir. 2-2 skoruna yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder