Ocak 11, 2024

Barcelona - Osasuna Süper Kupa Yarı Final 11.01.2024

Barcelona'da Ter Stegen, Gavi, Inigo Martinez ve Marcus Alonso sakat. Pedri ve Cancelo kadroda olabilir ama tam hazır değiller. İlk 11'de beklenmiyorlar. 

Osasuna'da forvet Avila sakat. 

Osasuna ilk kez Süper Kupa'da boy gösteriyor. Geçen sezon Kral Kupası'nda final oynamışlardı. Barcelona ise geçen sezon Süper Kupa'yı kazanmayı başardı. Yarı finalde Betis ile normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 ile geçilen maçı penaltılarla kazanıp finalde Real Madrid'i 3-1 yenmişlerdi. Bu iki maçtan aklımda kalan Pedi ve Gavi'nin muhteşem oyunuydu. Her ikisi de bugün yok ve aslında Barça onlar tam hazır olmadan eski Barça olamayacak bana göre. 

Osasuna'ya bakarsak Avila önemli bir eksik ama bir yandan da patlamaya hazır bir bomba. Zaten Arrasate onu hiç bir zaman ideal 11 oyuncusu yapmadı. Bu sezon Osasuna açısından akılda kalıcı bir oyun olduğunu söylemem zor. Ancak geçen sezon kupada finale giderlerken tek maçlı eleminasyonlarda mantıklı oynadıklarını gördüm. Özellikle orta alanda alternatifli bir kadroları var. Sonradan oyuna girebilecek Brasanac, Moncayola gibi oyuncular Barça orta sahasının zaaflarını kullanabilir. 

1-1 ya da 2-1 skorlarına yakınım. Osasuna 2 fark yemez bahsini öne koydum. 8/10 

KG var seçimi de elbet düşünülebilir ama kadrolara göre oyun 0-0 da gidebilir. Bu yüzden var bahsi için oranı yeterli bulmadım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder