Nisan 03, 2021

Athletic Bilbao - Real Sociedad 2019-2020 Sezonu Kral Kupası Finali

 Athletic Bilbao'da önemli bir eksik yok. Real Sociedad'ta orta saha Illaramendi sakat. 

Bilbao teknik direktörü Marcelino 2019'da bu kupayı Valencia ile kazanmayı başarmıştı. Athletic'in başına geçtikten sonra 2021'e de Süper Kupa'yı kazanarak başladı. Tam bir winner olan Marcelino, güzel oyun oynatarak kazanmayı bilen bir teknik adam. Geçen sezon oynanamayan bu finalin ardından Kral Kupası'nın bu sezonki finali de 17 Nisan'da oynanacak. 17 Nisan'daki finalde Bilbao-Barcelona sahaya çıkacaklar. Athletic için sezonu 3 kupa ile kapatma fırsatı kapıda ve tarihe geçebilirler. 

Sociedad tarafına bakarsak David Silva, Monreal ve Merino'nun maça yetişmiş olması Imanol'un elini güçlendirecektir. Imanol, Marcelino'ya oranla büyük maçlarda hızlı düşünerek bazı hamleleri yapmakta gecikebilen bir teknik adam. Büyük ihtimalle bugün de oyuna erken müdahale edememesi Athletic'i biraz daha avantajlı kılabilir. 

Genel olarak Athletic Bilbao'nun hakimiyetinde bir oyun bekliyorum ama Sociedad daha iyi başlayıp ilk golü atabilir. 1-1 skor çerçevesinde bir oyun izleriz. KG var bahsi değerli oranıyla 7/10 denenmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder