Şubat 11, 2021

Athletic Bilbao - Levante Kral Kupası Yarı Final 11.02.2021

Bilbao'da önemli bir eksik yok. Levante'de yeni bir eksik yok, tam kadrolar. 

Athletic bu kupanın bayrak takımlarından birtanesidir. Geçen sezonun finalisti ve Süper Kupa kazananı olarak bu maça çıkıyorlar. En iyi kadroları ile sahada olacaklar. Muniain'in iyileşerek takıma dönmesi hücumda fark yaratacaktır. 

Diğer yandan Levante 110 yıllık tarihinde ikinci kez yarı final görüyor. Maçın Levante açısından daha önemli olacağına hiç kuşku yok. Önceki turlarda Valladolid ve uzatmalara giden Villarreal maçlarında final hırslarını görebildim. Tüm takım ve Paco Lopez bu başarıyı hak ediyor. 

İki eşleşmede zorlu geçecek. Çok ufak farklar turu belirleyecektir. Bugün Bilbao favori olsa da oranların birbirine yakın olması gerekiyordu. Daha dengeli geçecek bir maç bekliyorum. Hangisi öne geçerse diğeri baskıyı kurup yakalayabilir. Levante'yi tur için bir adım önde görme nedenim ise hücum kadrosunun çok daha geniş olması. Bugün kenarlarda Bardhi ve Morales ile başlayabilirler. Forvette Leon ve Dani Gomez bekleniyor. Yedek kulübesinde ise Roger Marti, De Frutos ve Rochina gibi hem asist hem de gol katkısı verebilen oyuncular olacak. 

Bir parantez de Levante'nin genç yedek kalecisi Cardenas'a açmak gerek. Cardenas, Villarreal karşısında kritik kurtarışlar yaptı. Ocak ayında oynadıkları 4 kupa maçında da kalede Cardenas vardı. Tamamen kupaya konsantre. Bugün de bazı anlarda sahneye çıkacaktır. 1-1, 2-2 skorlarına yakınım. Levante yenilmez bahsini öne koydum. 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder