Şubat 10, 2021

Sevilla - Barcelona Kral Kupası Yarı Final İddaa Tahmini 10.02.2021

Sevilla'da Ocampos,  Jesus Navas ve Acuna sakat. Başka bir eksikleri yok. Barcelona'da Pique, Araujo, Sergi Roberto, Coutinho, Ansu, Braithwaite, Pjanic ve Dest sakat. 

Yarı final ilk etap maçları oynanıyor. 3 Mart'ta Nou Camp'ta rövanş oynanacak. İki etaplı müsabakalar olunca stratejileri de farklı olacaktır. Barcelona ciddi eksiklerle maça geliyor. Özellikle yedekten gelip yorulan takımı ateşleyebilecek etkili bir oyuncuları olamayacak. Araujo son haftalarda Barça defansında ayakta kalan tek oyuncuydu. Yanındaki ve sağındaki oyuncular değişse de genç stoper hep önce yazıldı tahtaya. Umtuti, Lenglet , Mingueza ve Alba dörtlüsünü göreceğiz bugün. Özellikle El Nesyri ile oynayacakları son 30 dakikalık bölümde Barça defansı daha fazla açıklar verecektir. 

Diğer taraftan Sevilla'da Ocampos'un yerine Papu Gomez'in forma giymesi bekleniyor. Papu tam bir kanat oyuncusu değil. İlk kez Almeria karşısında 11'deydi, Getafe karşısında Ocampos sakatlanınca 54'te oyuna girmişti. Bu maçla birlikte 2. kez 11'de izleyeceğiz. Henüz takıma tam alıştığını söyleyemem. Sol bek Escudero ya da bugün forvette beklenen De Jong ile uyumu tam yakaladığını düşünmüyorum. Sevilla bugün topa hakim olarak maça başlayabilir. Ancak kopuk kopuk pozisyonlar bulabilirler. Barça savunması ilk bölümlerde daha başarılı olabilir. Münir ve El Nesyri'nin oyuna girmesi belki Papu Gomez'in forvet arkasına geçmesiyle daha akıcı ve yaratıcı bir Sevilla görebiliriz. Tabi ki iki etaplı bir maç olunca Lopetegui bu riskleri de almayabilir. 

Genel anlamda iki hocanın da maçın başından risk alabileceğini düşünmüyorum. İki taraf da az oyuncuyla hücuma çıkar ve savunma hatalarını kovalar. Hangi takım öne geçerse attığı golü korumaya yönelecektir. Barça açısından yenilse ya da berabere kalsa da mühim değil, kovalayacakları hedef deplasman golü olacak. 1-0 ya da 1-1 skorlarına yakınım. 2.5 altı bahsini değerli gördüm. 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder