Şubat 02, 2021

Almeria - Sevilla Kral Kupası Çeyrek Final 02.02.2021

Almeria'da önemli bir eksik yok. Sevilla'da kadro açıklanmadı. Sol bekte Acuna ve Escudero ile orta saha Oscar sakat. 

Almeria geniş kadrosu ve imkanları olan bir takım. Portekizli teknik adam Jose Gomes tarafından çalıştırılıyor. Segunda'da geçen sezon Guti yönetiminde Play Off'lara kalmışlardı. Bu sezon ise hedefleri ilk ikiye girip direkt çıkmak. Bunu da başarabilecek bir kadroya sahipler. Dün iki yeni forvet transferi açıkladılar. Uruguaylı forvet Brian Rodriguez ve Brezilyalı Guilherme Schettine'i kadroya kattılar. Forvet bölgesinde sadece Umar Sadiq ile hareket etmek zorunda kalıyorlar. Kupada 4 tur geçtiler. La Liga ekipleri ile karşılaştıkları Alaves maçında hafta sonu lig müsabakası olmadığından as kadroları ile çıkmış, rakibi de 10 kişi kalınca 5-0'lık bir galibiyet almışlardı. Önceki turda Osasuna karşısında yedek kadro ile mücadele ettiler. 0-0 geçilen normal süre ve uzatmalardan sonra penaltılar sonucunda rakibini eledi. Bugün de Osasuna karşısındakine benzer bir 11 ile sahada olmaları bekleniyor. Forvette aslında bir sağ açık olan Villar, sağda Lazo, solda Villalba ve oyun kurucu Robertone ile sahada olmaları bekleniyor. 

Sevilla'ya gelirsek önceki turda Valencia mücadelesinde Suso ve Rakitic as kadrodan sürprizlerdi. Bugün Suso yerine Ocampos ilk 11'de bekleniyor. Sağ açıkta Münir'i izleyebiliriz. Forvette de kupada De Jong devam edecek. Fernando yerine Gudelj orta sahanın ortasında yer alırken, Rakitic ve Jordan ile üçlü tamamlanıyor. Sağda Aleix Vidal solda ise Rekik ile sahada olacaklar. Diego Carlos ve Kounde ikilisi ile Bono'nun savunma direkleri olacak. 

Endülüs bölgesinden iki takım derbi niteliği olan maçta karşılaşıyor. Sevilla'nın daha fazla atak olacağı, Almeria'nın ise Rekik'in kanadından Lazo'nun kişisel çabaları ile hücumda var olmaya çalışacağını söyleyebilirim. İlk yarının büyük bölümü 0-0 geçilebilir. Özellikle kornerlerde Sevilla etkili olur. Almeria'da ise aslar son bölümlerde şans bulacaktır. İlk golü Sevilla'dan bekliyorum. 0-1, 0-2 skorlarına yakınım. Oranı düşük olsa da ilk gol Sevilla bahsini 7/10 öne koydum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder