Ocak 17, 2021

Barcelona - Athletic Bilbao İddaa Tahmini 17.01.2021

Athletic Bilbao'da sol bek Yuri dışında eksik yok. Barcelona'da Pique, Sergi Roberto, Ansu ve Coutinho sakat. 

Final Sevilla'da oynanıyor. Barcelona çarşamba günü 120 dakika süren Sociedad maçından çıktı. Bilbao ise perşembe günü Real Madrid'i 2-1 yenerek finale geldi. 

Bilbao teknik direktörü Marcelino, 2 sezon önce Valencia takımını çalıştırırken Valvarde'nin Barcelona'sını Kral Kupası finalinde 2-1 yenerek kupayı evine götürmüştü. Marcelino'nun final maçlarındaki başarısını Real Madrid karşısında da bir bakıma tekrar gözlemlemiş olduk. Real Madrid'e karşı 80 dakika iyi bir Bilbao vardı. Son 10 dakikalık bölümde baskı yemeleri de normaldi ama net pozisyonlar vermediler. Bugün de Barcelona'ya karşı ön alanda presle başlayacaklardır. 

Barcelona'ya gelirsek Messi'nin oynayıp oynamayacağı son dakika belli olacak gibi gözüküyor. Cuma günü yalnız çalışan, Cumartesi takımla çalışan Messi iyi durumda görünüyor. Ancak son dakikaya bırakılması, ya rakip takımın konsantrasyonunu bozmak için ya da 90 dakikayı çıkarabilecek durumda değil. 

Messi'li ya da Messi'siz Barcelona'ya karşı Bilbao'nun kupa isteğini daha fazla sahaya yansıtacağı bir maç görebileceğimizi düşünüyorum. Barcelona'daki 120 dakikalık yorgunluk da özellikle 2. yarıda göze çarpacaktır. Athletic Bilbao yenilmez bahsini 7/10 öne koydum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder