Ocak 29, 2021

Valladolid - Huesca İddaa Tahmini 29.01.2021

Valladolid'te orta saha Roque Mesa'nın cezası sürüyor. Orta saha Fede San Emeterio, forvet Marcos, stoper Javi sakat. Ofansif oyuncu Jota'nın karantinası sürüyor. Yeni transferleri forvet Kenan Kodro kadroda yer aldı. Huesca'da orta saha Mosquero ve forvet Sandro sakat. Sol açık Ontiveros cezalı. 

Huesca'dan başlamak gerekirse teknik değişime gittikten sonra Pacheta ile 2 maça çıktılar. Getafe karşısında 1-0 yenilirlerken Villarreal deplasmanından 0-0 ile döndüler. Her iki maçta da aklımda kalan bir pozisyonları olmadı. Pacheta sistemi değiştirerek 5-3-2'yi tercih ediyor. 3'lü savunma her ne kadar çağımızın modern sistemi olarak adlandırılsa da Huesca bu sistemi daha muhafazakar oynamaya çalışıyor. Geride kalan iki maçta hücumda çoğalmakta zorlandılar. Organize ataklar geliştiremediler. Orta sahada Borja Garcia tercih edilmiyor ki Borja'dan başka bence ellerinde gerçek bir oyun kurucu yok. Bugün izleyeceğimiz Mikel Rico ve Seoane gibi oyuncular ofansif orta sahalar olmalarına karşın işin teknik yönünde, ara paslar ve forvetleri pozisyona sokmakta zorlanıyorlar. Orta sahanın diğer ismi defansif oyuncu Doumbia olacak. Forvette ise Okazaki ve Rafa Mir'i birlikte izleyeceğiz. 

Valladolid'e gelirsek bu sezon 0-0'lık maçlarını izleyemedik. Genel anlamda defansif olarak başarısız bir sezon geçiriyorlar. Stoper bölgesinde kim oynarsa oynasın mutlaka gole malolacak hatalar yapıyor. Bugün 4-4-2 ile sahada olabilirler. Kupa maçını salı günü oynadılar. Kupada hücumdaki asları Orellana, Weismann ve Sergi Guardiola 30 dakika forma giyerken, orta saha Ruben Alcaraz 45, stoper Joaquin 45 dakika forma giydi. Aslar kupada az süre aldığı için bu maça fazla yansıyacağını düşünmüyorum. Ama Valladolid son 11 günde 3 maç yaparken rakibi Huesca 10 günde 2 maça çıktı, bunu da hesaba katmak gerekiyor. 

Bir tarafta kalesini gole kapatamayan Valladolid, diğer yandan yeni sistemiyle oldukça defansif olan Huesca'yı izleyeceğiz. Ev sahibi daha fazla isteyen taraf olacak ama kilidi açmakta zorlanabilir. Net bir bahsim yok. Huesca'nın kendi oyununu kabul ettirebileceğini düşünüyorum. İlk devre için 0-0'lık bir açılış görebiliriz. İlk yarı 0,5 altı 6/10 oynanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder